mamaplus

Imagini copleșitoare din cel mai mare spital de copii din Kiev: "Nu putem număra câți copii nu am reușit să salvăm"

-
//
02.03.2022

Imagini emoționante au fost surprinse de către producătorul de film Olga Beskhmelnitsyna în Spitalul de Copii Okhmadyt din Kiev. Aici, zeci de copii sunt tratați de boli grave, iar medicii și asistenții medicali încearcă din răsputeri să le ofere acestora îngrijiri medicale corespunzătoare.

Spitalul Okhmadyt a primit copii grav bolnavi din toată țara, iar de la izbucnirea războiului din Ucraina, medicii au efectuat între 30 și 50 de operații pe zi. Acum, micuții sunt tratați într-un buncăr, cu pereții scorojiți și plini de mucegai. Cu alte cuvinte, în condiții improprii.

mamaplus

"Nu am vrut și nici nu am avut timp să scriu această postare, însă trebuie să vă arăt ceea ce am văzut astăzi în cel mai mare spital de copii din Ucraina.  Acest spital a primit copii din toată țara și a efectuat între 30 și 50 de operații pe zi. Acum, este imposibil pentru majoritatea părinților să ajungă aici.

Copiii grav bolnavi, care ar trebui să fie în secții separate și atent supravegheați, acum stau într-un buncăr, în condiții improprii. Medicii și personalul medical ai spitalului au lucrat în aceste șase zile ca niște eroi.

Numărăm câți oameni și copii au murit în acest război. Dar este imposibil de numărat câți copii nu au avut timp să fie salvați din cauza invaziei rusești și a actelor sale teroriste", a declarat producătoarea vizibil afectată, într-o postare pe Facebook.