mamaplus

Fetiță de patru ani, ținută în beci de tatăl ei, salvată după o intervenție în forță a mascaților

-
//
28.03.2023

O fetiţă de patru ani şi nouă luni a fost recuperată în siguranţă în urma unei intervenţii în forţă a poliţiştilor din judeţul Neamţ, după ce tatăl său a refuzat să o înapoieze mamei, cei doi părinţi fiind divorţaţi.

mamaplus

La sosirea poliţiştilor, bărbatul şi un bătrân adresau ameninţări, folosind un topor. Copila a fost găsită în beciul casei, împreună cu concubina tatălui său, scrie ziare.com.

”La data de 26 martie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti au fost sesizaţi, prin apel 112, de către o femeie de 43 de ani, din Răuceşti, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, fostul soţ, de 64 de ani, ar fi refuzat să înapoieze o minoră, de 4 ani şi 9 luni, conform programului de vizită stabilit de Judecătoria Piatra-Neamţ. Poliţiştii s-au deplasat la imobilul bărbatului, din localitatea Săvineşti, context în care acesta ar fi adresat ameninţări de natură a produce o stare de temere, cu privire la securitatea minorei”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ.

Acolo au fost trimise echipe de intervenţie formate din poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săvineşti, Poliţia municipiului Piatra-Neamţ, luptători şi negociator din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Neamţ.

”În imobilul în cauză se afla bărbatul de 64 de ani, care împreună cu un alt bărbat de 90 de ani, adresau ameninţări folosindu-se de un topor. În urma intervenţiei în forţă a poliţiştilor, minora a fost identificată în subsolul imobilului, împreună cu concubina (în vârstă de 32 de ani) a bărbatului de 64 de ani”, a precizat sursa citată.

Poliţiştii au deschis un dosar penal, în care fac cercetări pentru nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului, pentru stabilirea cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs acest eveniment.

Potrivit sursei citate, copila se află în afara oricărui pericol.