În cadrul Festivalului Medieval, întreg teritoriu al complexului Vatra se va scutura de rutinele existenței sale contemporane, amintindu-şi de esenţa sa medievală. Muzicile săltăreţe şi tropotul cailor, ce poartă cavaleri şi domniţe, vor trezi pretutindeni suflul unei vieţi de altădată. Lumea medievalului va răsare cu agitaţia unei epoci care fascinează trecătorul şi-i întărâtă curiozitatea.

Atmosferă medievală la Vatra

Festivalul Medieval, pe lângă reconstituiri artistice, regăsite în evenimente stradale – concerte live, parade, lupte şi turniruri, spectacole de teatru şi dans, ateliere meşteşugăreşti etc. va oferi publicului șansa de a descoperi mai multe informații despre diverse aspecte ale vieții medievale.

Atmosferă medievală la Vatra

La Tabăra medievală o să aveți irepetabila ocazie să admirați cadrul impresionant creat de corturile autentice ale participanților. Cei pasionați de arme medievale, le veți putea admira în cadrul expoziției din Sala Muzeu, alături de o sumedenie de obiecte medievale de tortură, expuse pentru prima data la Vatra.

Atmosferă medievală la Vatra

Pentru iubitorii de istorie și frumos, sunt pregătite ateliere care pot deveni o preocupare extraordinar de plăcută, câteva din ele sunt: sculptura în lemn, arta ceramică, confecționarea de săgeți și bijuterii de epocă, pe care le veți putea lua acasă.

Atmosferă medievală la Vatra

Va fi organizat un târg medieval, unde vor fi expuse spre vânzare lucruri exclusive, care vor trezi amintirea trecutului glorios: bijuterii medievale, decorațiuni, jucării și lucrușoare handmade. Cu siguranță fiecare va găsi ceva pe bunul său plac, mai ales dacă veți avea răbdarea de a gusta din toate plăcerile timpurilor medievale de mult apuse, dar reconstruite la Vatra.

Atmosferă medievală la Vatra

Timp de 2 zile oamenii vor comunica între ei și se vor înfrăți prin muzică, dans, joc, teatru și se vor bucură de basmul medieval întâlnit la Vatra.

Bilete online pe www.afisha.md
*Intrare gratis pentru copii până la 12 ani și pentru adulți până la ora 11.00, în fiecare zi.

Mai multe detalii la nr. 079551133 și pe siteul evenimentului: http://bit.ly/medievalofficial

Facebook: Festival Medieval 2018 Vatra