mamaplus

Detalii șocante în cazul copilului din Anenii Noi, stropit cu benzină de propriul tată

-
//
22.11.2019

Un copil de şapte ani a ajuns la spitalul raional cu arsuri de gradul trei, după ce tatăl vitreg i-ar fi stropit mâna cu benzină şi i-ar fi dat foc. Cazul revoltător a avut loc la începutul lunii, iar polițiştii au fost sesizați de asistentul social.

Copilul a ajuns la spital a doua zi după incident. Medicii i-au acordat ajutorul necesar şi i-au spus mamei să meargă cu el la spital la Chişinău, întrucât rana era gravă.

„Mama a anunțat că dimineața, cu ceainicul cu apă fierbinte (s-a fript copilul), a răsturnat ceainicul şi... Cu toate că era suspect, era arsura profundă. Întrucât arsura e profundă, necesită plastie cutanată. În caz contrar, se face cicatrice chiloidă şi se opreşte creşterea mâinii şi se pot primi deformații, dereglări de funcții ale mâinii”, a explicat Sava Platon, medic traumatolog Spitalul Raional Anenii Noi.

Femeia era aşteptată la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga". Însă pacientul nu a mai ajuns.

Poliția a impus o interdicție de 10 zile pentru concubinul femeii, care e tatăl vitreg al copilului. Între timp, restricția a expirat. Autoritățile nu consideră că e nevoie de instituționalizarea celor patru minori.

Asistentul social din localitate susține că „minorul nici nu râdea, nici nu plângea, iar părinții ambii au fost angajați. Tatăl lucrează şi acum, mama a lucrat până a rămas însărcinată, să spun că sunt iresponsabili, nu pot”.

Băiatul le-a spus polițiştilor că tatăl său vitreg l-a stropit cu benzină şi i-a dat foc şi de asta, a fost deschis un proces penal. Bărbatul neagă acuzațiile.

Polițiştii urmează să stabilească toate circumstanțele tragediei. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, în timpul incidentului, tatăl vitreg al victimei era în stare de ebrietate.