mamaplus

Copil de 8 ani, în stare gravă la spital după ce s-a jucat cu focul în curtea casei

-
//
19.08.2020

Un copil în vârstă de opt ani, dintr-o localitate din județul Bistrița, a fost transportat în stare gravă, la spital, după ce s-ar fi jucat cu benzină, în încercarea de a da foc unor resturi vegetale. Din păcate, flăcările i-au cuprins hainele, provocându-i arsuri pe jumătate din corp. Cazul a avut loc în județul Bistrița-Năsăud din România.

Potrivit presei, copilul ar fi încercat să aprindă niște resturi vegetale din curtea casei. Din păcate, însă, flăcările au fost prea puternice și i-au cuprins hainele.

„Conform unei evaluări preliminare, acesta prezintă arsuri de gradul I și II pe mai bine de jumătate din suprafața corporală. A fost predat echipajului de terapie intensivă mobilă SMURD pe traseu”, anunță ISU Bistrița-Năsăud.

Starea copilului fiind gravă, având arsuri de gradele II și III pe 57% din suprafața corpului, acesta a fost intubat și dus cu un elicopter SMURD la un spital de arși din Capitală.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă a stabilizat copilul. A fost necesară intubarea acestuia. Prezenta arsuri de gradul II și III pe circa 57 % din suprafață corporală. Este predat elicopterului SMURD care îl va transporta la o clinică de specialitate (spital de arși) din București”, au transmis reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.