mamaplus

Copii electrocutați: PAS din CMC cere suspendarea unor șefi din subdiviziunile Primăriei

-
//
25.07.2024

În contextul tragediei din parcul Sarmizegetusa, în care un copil a decedat după ce a fost electrocutat, fracțiunea PAS din CMC a depus un demers prin care solicită suspendarea din funcție, pe perioada anchetei, a mai multor directori și șefi din subdiviziunile Primăriei orașului Chișinău.

mamaplus

Astfel, reprezentanții PAS din CMC cer suspendarea temporară din funcție pentru pretorul sectorului Botanica, directorul ÎM LUMTEH, șeful ÎM Spații Verzi și șeful Direcției Parcurilor, Cultură și Odihnă, transmite Știri.md.

„Noi, consilierii fracțiunii PAS, am constatat la ședința CMC din data de 25 iulie, la raportarea punctului șapte din ordinea de zi, cu privire la „audierea responsabililor în legătură cu incidentul copiilor electrocutați într-un parc din Capitală”, o lipsă de responsabilitate și indiferență față de acest caz tragic. Președintele de ședință, consilierul MAN, a luat decizia unilaterală de a nu examina subiectul până la finalizarea anchetei.

Regretăm profund acest caz și atitudinea neglijentă față de atribuțiile de serviciu. Condamnăm abordarea nepăsătoare a reprezentanților Primăriei orașului Chișinău și solicităm primarului general următoarele:

  • Suspendarea din funcție a directorilor în jurul cărora există suspiciuni de neglijență în serviciu până la finalizarea anchetei: Diana Guba, pretorul sectorului Botanica; Veaceslav Buț, director al ÎM „LUMTEH”; Tudor Gîrbu, șef interimar la ÎM Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi; Vasile Popa, șeful Direcției Parcurilor, Cultură și Odihnă.
  • La finalul anchetei, cei responsabili pentru acest caz tragic să răspundă conform prevederilor legislației în vigoare și să fie demiși, iar ceilalți să fie restabiliți în funcție. Nu putem sta liniștiți cu directori în funcții asupra cărora planează suspiciuni de răspundere penală”, declară reprezentanții PAS din CMC.