mamaplus

Acces gratuit pentru toți copiii la ZOO pe 1 iunie

-
//
21.05.2024

De Ziua Internațională a Copilului, la Grădina Zoologică va avea loc Ziua Ușilor Deschise. Intrarea pentru copii de toate vârstele va fi gratuită. Despre aceasta a anunțat edilul capitalei, Ion Ceban, la o ședință a Primăriei Chișinău, subliniind investițiile municipalității în reabilitarea și modernizarea Grădinii Zoologice, transmite IPN.

mamaplus

Ziua Ușilor Deschise se mai organizează pe 1 iunie la Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate”. Potrivit directorului interimar al întreprinderii, Igor Gîrlea, vizitatorii, de la mic la mare, vor putea vedea cum lucrează autospecialele, să afle mai multe despre sortarea corectă a deșeurilor la sursă și despre procesul privind gestionarea deșeurilor.

Mai mult, operatorul municipal de salubrizare va organiza activități educative, jocuri și concursuri cu premii.

Ziua Copilului, marcată pe 1 iunie, a intrat în istorie începând cu anul 1925, când la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru Bunăstarea Copiilor și a fost adoptată Declarația pentru protecția copilului. În anul 1954, UNICEF a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi dedicată copiilor.