Ereditatea și problemele de mediu, bolile dobândite sau congenitale, aceasta este doar o mică listă cu factorii care afectează vederii copilului dvs. Corectarea acestor factori, din păcate, poate fi foarte puțin influiențată, dar cota lor de influență asupra acuității vizuale nu este atât de mare pe cât le pare părinților.

Cum pastram si protejam vazul la copii? Consultarea medicului oftalmolog

Cum pastram si protejam vazul la copii? Consultarea medicului oftalmolog De ce se înrăutățește vederea copilului?

Există o serie de motive responsabile pentru înrăutățirea vederii micuțului dvs.: jocurile de lungă durată la computer, vizionarea desenelor animate nelimitat, dezvoltare foarte timpurie din partea mamelor iubitoare, suprasarcina din instituțiile instituțiile secundare, cititul cărților cu imprimare de poastă calitate. Acești factori conduc la deteriorare vederii tot mai des și la mai mulți copii. Însă, toate acești factori pot fi influiențați dă către părinți.

Cum pastram si protejam vazul la copii? Consultarea medicului oftalmolog Cum să evităm problemele de vedere?

Pentru a evita problemele de vedere, trebuie să se respecte anumite măsuri de precauție. Știm cu toții că prevenirea unei probleme este cel mai bun tratament.

Cum pastram si protejam vazul la copii? Consultarea medicului oftalmolog Și dacă am scăpat acest moment, și treptat, vederea copilului a început să se înrăutățească, ce trebuie să facem pentru a opri acest proces?

Există un set de măsuri de precauție, care poartă denumirea de igienă vizuală.

1. Televizorul

Durata totală a vizionării televizorului de către copiii sub 7 ani nu poate depăși, 30-40 de minute pe zi. Copiii mai mari au voie să privească televizorul mai puțin de 3 ore pe zi. Distanța de la copil până la televizor trebuie să constituie dimensiune a 5 diagonale a ecranului. Numai pentru scopuri promoționale producătorii scriu: LCD plasmă, tub catodic, etc pe televizor, dar acestea nu au nici un efect asupra toleranței vizuale.

2. Computerul

Niciun fel de calculator până la școală. În lumea modernă în care trăim, a interzice utilizarea calculatorului este foarte dificil. Cu toate acestea, este absolut necesar de a limita timpul petrecut în fața computerului. Timpul recomandat pentru calculator pentru un copil de 7-9 ani este de aproximativ 15 minute pe zi. Copii mai mari de 10 ani, nu mai mult de 1,5 ore pe zi. Întotdeauna trebuie să se facă pauze, în care ar trebui efectuate exerciții pentru ochi.

Cum pastram si protejam vazul la copii? Consultarea medicului oftalmolog

3. Cititul

Respectați distanța de la ochi până la carte în timpul cititului. Aceasta ar trebui să fie de cel puțin 33cm de la pagina cărții, în special în cazul în care copilul este mic trebuie să se respecte niște cerințe stricte: pe fundal negru sau colorat, literele nu trebuie să fie albe, fonul liniștit, câmpuri mari, fontul numai cu serife.

4. Dezvoltarea timpurie și / sau suprasarcina

Activitățile sedentare, cum ar fi citirea și desenul, trebuie să alterneze cu exerciții fizice în aer liber. Acest lucru este valabil pentru toți copiii, chiar și cei de la grădiniță și școala primară. Elevii de clasa I au o mai mare încărcătură vizuală, și sunt într-un stres constant. Examinarea la un oftalmolog trebuie să se facă după fiecare trimestru. În încăpere trebuie să fie respectată igiena vizuală. Mamele iubitoare trebuie să știe că un copil mic are o acuitate vizuală scăzută și ajunge la 1 numai la șapte ani. Acesta este unul dintre motivele pentru care în clasa întâi se admit copii care au împlinit șapte ani. Fiecare copil este diferit în dezvoltarea lui și dacă există o ereditate proastă în familie, consultarea unui oftalmolog trebuie să fie permanentă.

5. Regimul greșit

Copiii sub 9 ani ar trebui să se plimbe cel puțin 3 ore pe zi, iar cel puțin 10 ore ar trebui să doarmă. Înotul,  sportul, gimnastica sunt absolut necesare.

6. O alimentație săracă în nutrienți

În cazul în care copilul alternativ privește în depărtare, apoi foarte aproape, are loc lucru de acomodare a mușchiilor, care, sunt încă foarte slab dezvoltați, și necesită alimente bogate în substanțe nutritive. De aceea oftalmologii într-un glas recomandă consumul de morcovi. Este necesar de a face salate cu smântână sau unt, cu morcovi fierți, pentru că fără grăsime carotenul nu se absoarbe. De asemenea, este recomandat să se mănânce afine, caise, portocale, roșii, și cătină.

Cum pastram si protejam vazul la copii? Consultarea medicului oftalmolog

Cum pastram si protejam vazul la copii? Consultarea medicului oftalmolog Cum influiențează lumina, iluminarea asupra vederii?

Cea mai bună opțiune este o combinație de iluminat general și local. Dacă utilizați atât lumina de zi cât și lumină artificială, încercați să faceți o tranziție lină între ele, astfel încât acestea să nu concureze între ele. Iluminarea mixtă poate fi utilizată, fără a aduce prejudicii ochilor, în cazul în care nu există contraste luminoase. Lămpile trebuie să fie curățate de câteva ori pe lună, iar cele care sunt defecte trebuie schimbate imediat.

Cum pastram si protejam vazul la copii? Consultarea medicului oftalmolog Cum să alegem corect iluminarea potrivită pentru masa de lucru a copilului?

Cel mai bun de iluminat este cel uniform. Suntem mereu sensibili la disconfortul cauzat de trecerea de la o lumină lină la una mai puțin aprinsă, de aceea pentru a se evite acest sentiment, excludeți articolele luminoase din câmpul visual (de exemplu, opriți monitorul computerului în timp ce citiți etc). Prin urmare, atunci când își face temele copilul nu trebuie să tragă cu  "coada ochiului," și la televizor. Monitorul trebuie să fie poziționat astfel încât după el să nu se afle o fereastră.

Cum pastram si protejam vazul la copii? Consultarea medicului oftalmolog

Cristina Scripnic