Cum se realizează tratamentele cu laser în boala varicoasă ne dezvăluie Artiom Covila, medicul chirug, specialist în chirurgia cu laser, clinica Estetic-Sana

ClaCS terapia este un tratamentul contemporan în boala varicoasă. 

Această metodă a fost elaborată de către flebologul cu renume mondial, doctorul Roberto Kasuo Miyake și constă în combinarea laserului vascular transcutanat cu scleroterapia injectabilă: ClaCS – Cryo Laser & Cryo Scleroterapy. 

Esența metodei constă în faptul că venele și capilarele sunt tratate la prima etapă cu un laser neodim, lungimea de undă 1064 nm. În prealabil, se face o procedură specială de răcire a pielii. Astfel, impulsurile cu laser aplicate pe pielea răcită nu vor provoca practic nici un discomfort.

Acțiunea laserului asupra vaselor sangvine este bazată pe reacția de fototermoliză selectivă, adică unda laser este absorbită în proporție mare de către oxihemoglobina – un pigment specific ce se conține doar în vasele sangvine.

Astfel, unda laser acționează numai asupra peretelui capilar lăsând pielea intactă. În a doua etapă se efectuează scleroterapia propriu-zisă, ce constă în injectarea în lumenul capilarelor dilatate a unei substanțe sclerozante în concentrații mici. Din momentul injectării, în lumenul capilarului (venei) prelucrate, se inițiază un șir de reacții moleculare ireversibile ce duc, în final, la dispariția venei afectate.

Aceste două etape se desfășoară într-o singură ședință și nu necesită pregatire specială din partea pacientului.

Avantajele ClaCS-terapiei

- nu lasă cicatrici, fiind o tehnică minim invazivă,
- discomfort minimal postprocedură,
- nu lezează țesuturile adiacente,
- nu necesită spitalizare,
- nu necesită repaus la pat,
- rezultate impresionante de lungă durată,
- se efectuează în condiții de ambulator,
- nu necesită purtarea bandajelor elastice, a lenjeriei compresive.

Așadar, această metodă revoluționară de tratament oferă beneficii nenumărate pacienților care se confruntă cu primele manifestări ale bolii varicoase. 

ClaCS-terapia este utilizată, în premieră, în cadrul Centrului de medicină estetică Estetic Sana, acolo unde pacienții au parte de grija și atenția specialiștilor. 

Clinica Estetic-Sana este un complex modern care combină un număr imens de proceduri de întinerire, cele mai eficiente și progresive în medicina estetică, tratamente complexe în acnee, cicatrici, cuperoză, toate tipurile de epilare definitivă, ozonoterapie, hidrocolonoterapie, remodelare corporală. Clinica dispune de aparataj modern, inclusiv 7 aparate de laser performante pentru toate inestetismele. 

Adresa: Chișinau, str. Alexandru Cel Bun 108/1
Telefon: (+373 22) 23 29 62, 0692 63 873
E-mail: estetic-sana@mail.ru
Facebook
Instagram

Site