Porumbul este un produs extraordinar. El este bun atât în formă fiartă, cât și conservată. Acesta din urmă este folosit, de regulă, pentru pregătirea salatelor. Porumbul, având un gust dulciu caracteristic, dă gust multor feluri de mâncare. În acest caz va fi vorba despre o salată.
MOD DE PREPARARE
1. Pentru început fierbem ouăle. Le punem în apă rece și le aducem până la fierbere. Adăugăm puțină sare, ca să nu crape. După 10 minute le scoatem și le punem în apă rece, ca să se curețe mai ușor. Ouăle răcite le tăiem cubulețe.
2. Clătim varza chinezească. Rupem frunzele una după alta. Tăiem partea inferioară a frunzei, mai tare, de cea superioară. Tăiem mărunt partea inferioară, cea superioară o păstrăm, vom avea nevoie de ea mai târziu.
3. Pregătim carnea coaptă. Putem folosi pulpe sau piept. Dezosăm carnea și o tăiem fâșii. Apropo, puteți folosi foarte bine și carne de curcan.
4. Deschidem cutia de porumb dulce. Nu vă zgârciți și cumpărați conserve de calitate. O cutie mică poate strica întreaga salată. Punem toate ingredientele într-un bol, adăugăm maioneza și amestecăm cu atenție.
5. Luăm o farfurie și aranjăm salata. La bază punem frunzele de varză chinezească, iar deasupra – câteva linguri de salată. Decorăm cu pătrunjel sau alte verdețuri. Poftă mare!