mamaplus

Taberele pentru copii din țară se pregătesc pentru sezonul estival

-
//
13.05.2024

În taberele pentru copii au început lucrările de pregătire pentru noul sezon estival. Aproape 10.000 de copii se vor odihni și în acest an în cele 18 tabere din Republica Moldova. Pentru reparații sunt alocați aproape cinci milioane de lei.

mamaplus

Tabăra „Poienița Veselă” din pădurea satului Ruseștii Noi are o capacitate de 500 de locuri pentru fiecare serie de copii care vor veni să se odihnească aici. Pentru sezonul 2024 a fost construită o clădire nouă și modernă cu 60 de locuri, transmite tvrmoldova.md.

În tabără vor veni, la vară, aproape 3.500 de copii în șapte serii. Sezonul se va deschide la 8 iunie și se va încheia pe data de 28 august.

„La moment se petrec lucrări de reparație a taberei. Se face curățenia generală, se evacuează deșeurile care sunt pe teritoriu. S-au instalat piloni pe stadion, va fi iluminat”, a declarat directorul taberei „Poienița Veselă”, Ion Patic.

Și la tabăra „Cireșarii” din orașul Vadul lui Vodă lucrările sunt în toi. În acest an este preconizată reparația capitală a piscinei și a blocului alimentar.

Capacitatea taberei „Cireșarii” este de 250 de copii pe serie. De pe data de 3 iunie sunt așteptați peste 1.700 de copii în șapte serii.

„Anul acesta au fost alocați pentru tabăra noastră două milioane de lei. Suntem la etapa de semnare a contractelor pentru achiziționarea apei potabile, a serviciilor de dezinsecție și serviciilor de investigație a apei la laborator și altele”, a menționat directorul taberei, Igor Godina.

Dacă anul trecut au fost oferite peste 9.900 de bilete la tabere de odihnă, anul acesta numărul lor a scăzut cu 30. În 2023 s-au alocat peste 33.000 de lei pentru organizarea taberelor, iar pentru 2024 au fost alocați peste 35.000 de lei.

„Urmează săptămâna viitoare să mergem deja în tabere pentru a vedea cum decurg procesele, iar la finele lunii mai deja va fi constituită comisia pentru a merge și a primi nemijlocit taberele și a da undă verde pentru odihna de vară pentru acest an”, a declarat șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi.

Prețul pentru un bilet într-o tabără cu sejur permanent este de 3.700 de lei pentru zece zile. Părinții vor achita 740 de lei, adică 20% din costul total. O parte dintre bilete vor fi oferite gratuit copiilor cu nevoi speciale și celor ce provin din familii social-vulnerabile.