Este greu să te opreşti atunci când guşti acest desert! „Degeţelele” sunt aromate, fine, ele pot fi servite separat, la felul întâi sau ca gustare la vin.
MOD DE PREPARARE
1. Frecăm brânza cu untul până obţinem o compoziţie omogenă.
2. Adăugăm oul şi zahărul, batem din nou. Turnăm făina cernută, bicarbonatul şi praful de copt, frământăm un aluat destul de moale.
3. Întindem aluatul pe suprafaţa de lucru presărată cu făină până obţinem o turtă cu grosimea de 7-8 mm, apoi tăiem fâşii de grosimea şi lungimea degetului arătător.
4. Punem „degeţelele” pe o tavă, ungem cu ou şi presărăm cu chimen, susan sau curry.
5. Dăm la cuptorul încălzit la 190 de grade şi coacem până este gata şi formează o crustă rumenă, aproximativ 15-20 de minute pentru fiecare porţie.