mamaplus

Hrană pasată sau bucăți? Cum ar trebui să înceapă diversificarea bebelușului

-
//
30.06.2022

Tranziția de la hrana lichidă la hrana solidă vine cu multe emoții din partea părinților. Atunci când avem la îndemână sfaturile unui nutriționist, trecerea poate deveni mai ușoară. Una dintre primele întrebări pe care și le pun părinții în momentul în care încep sau se apropie de etapa diversificării alimentației bebelușului este dacă este mai bine să îi dea mâncarea pasată sau bucăți.

„Conform OMS, în primele săptămâni de diversificare, hrana solidă a bebelușului trebuie să fie similară ca textură unui piure lichid sau chiar unei supe-creme, astfel încât copilul să treacă gradual de la consistența laptelui spre alte alimente solide“, spune Cosmina Niţu, tehnician nutriționist și consultant în diversificarea alimentației bebelușului.

Cum într-o primă fază a diversificării variantele de preparate nu sunt foarte numeroase, o altă întrebare des întâlnită este când este recomandat să introducem condimentele în hrana solidă.

„Prin adăugarea ierburilor aromatice și a condimentelor în preparatele copiilor, sunt şanse ca aceştia să mănânce mai bine mesele solide și, pe măsură ce cresc, să aleagă mâncarea cu gust interesant, sănătos și să nu le fie frică să încerce gusturi noi“, explică nutriționista.

Până la urmă, fiecare mămică decide ce e mai bine pentru bebelușul ei, însă nu uitați că este foarte importantă consultarea pediatru. Sănătatea micuțului tău necesită o alimentație sănătoasă și echilibrată.