Cum să alegi un pat pentru dormitor? Top 5 curiozități despre dormitor prezentate de Ecohome.MD.

Dormitoare tapițate

Piesa de rezistenţă a camerei de dormit este dormitorul pe care îl alegeţi, deoarece el reprezintă partea esenţială a spaţiului de dormit. Tendinţele modei ţin să evolueze de la o zi la alta, de aceea dormitorul dvs trebuie ales cu mare grijă şi stil. Cele mai faimoase şi stilate sunt dormitoarele tapiţate. Poate fi extrem de uimitor, dar aş vrea să îţi spun o curiozitate, care te va convinge de ce trebuie să acorzi maximă atenţie în alegerea mobilierului din camera ta, dar mai ales dormitorului. Ştiaţi că noi ne petrecem o treime din viață aici. De aceea decorarea, amenajarea şi stilul pentru care optezi să îl aibă camera de dormit este la un nivel excepţional de valoros.
 
Probabil vă întrebaţi de ce anume aceste tipuri acum sunt în trend?

Noi avem răspunsul pe care doriţi să îl cunoaşteţi, motivul principal pentru care sunt atât de populare o reprezintă calitatea, eleganța şi rezistenţa acestora. Sunt uşor de îngrijit, da un plus de valoare casei tale şi creează senzaţiile pe care le au copiii când primesc cadou o jucărie nouă. De ce anume aceste senzaţii, pentru că te uiţi la el, dormi pe el şi nu te mai saturi îl tot priveşti.

Prin urmare ceea ce trebuie să cunoaşteţi este faptul că, dormitoarele tapiţate sunt împărţite în 2 categorii, şi anume:

  1. Clasice.
  2. Moderne.

Stilul Clasic este despre rafinament, cel mai important lucru pe care trebuie să îl luaţi în considerare când amenajezi un dormitor în stil clasic este echilibrul. Toată încăperea trebuie să redea o atmosferă armonioasă și echilibrată perfect. Piesa centrală şi în acelaşi timp cea mai valoroasă din dormitoarele în stil clasic este patul. El trebuie să fie poziţionat pe mijlocul camerei și pentru a da un aspect mai bogat trebuie să fie tapițat. După ce aţi ales modelul patului, puteţi alege și celelalte accesorii, piese de mobilier și restul elementelor de decor. Un dormitor tapiţat în stil clasic mereu conţine nasturi decorativi, speteaza curbată sau dreapta.
 

mamaplus

Stilul modern este un stil din ce în ce mai întâlnit în cadrul amenajărilor interioare, fiind şi el caracterizat de simplitate. Atunci când suntem în vizită, observăm imediat camera amenajată în stil modern. Observăm mediat liniile simple, ordinea şi amenajarea accesoriilor decorative. Patul tapiţat în stil modern conţine linii suple şi fine, iar picioarele lui sunt la vedere. Predomina stofele în culori neutre, precum alb, bej, maro,nuanţe de gri şi albastru cu tendinţa spre verzui.

mamaplus

Dormitoarele pot fi cu ladă de depozitare cât şi fără ladă de depozitare dar totuși ar fi bine să optați pentru un pat cu  depozitare.

Pentru a fi şi mai aproape de dumneavoastră, avem o mare plăcere să vă enumerăm principalele etape de confecţionare a unui dormitor tapiţat fie cu stofa sau eco piele.

Principalele etape:

  • Tăierea materialului pal;
  • Asamblarea pieselor din pal;
  • Se crează formă sau figurile ce trebuie fixate în speteaza;
  • Lipirea spumei poliuretanice de pal, pentru a putea reda forma şi designul spetezei și a lateralelor;
  • Toate acestea la final se tapițeaza în stofa;

 Iar acum că ați parcurs paşii de confecţionare a unui dormitor tapițat şi ați devenit *experți* în domeniu, noi avem misiunea cea mai importantă în tot acest parcurs. Ținem să menționăm şi faptul că, alegerea acestuia nu este una uşoară, dar noi venim în ajutor şi vă dezvăluim top cei mai buni factori de care trebuie să țineți cont.

Top 7 factori în alegerea unui dormitor tapiţat:

1.    Ține cont de mărimea locului de dormit, adică a saltelei;
2.    Nu uita că toate paturile au adaos în lățime şi în lungime;
3.    Ia în considerare şi spațiul camerei atât pe lungime cât şi lățime , aceasta te va ajuta să alegi corect mărimea patului dacă nu aveți suficient loc în cameră;
4.    Alege cu grijă stofa, la acest compartiment trebuie să țineți cont de calitatea acesteia;
5.    Optează pentru stofele care au o textură mai groasă, iar dacă ai copii mici alege stofă de protecție impermeabilă;
6.    Dacă sunteți iubitor de animale de companie, alegeți stofa anti-ghiare sau anti-vandal;
7.    Ultimul şi la fel de important ca şi celelalte menționate mai sus este, luați în considerare înălțimea spetezei, mai ales dacă aveți plasate pe perete careva elemente decorative.
 
Este de datoria noastră, ca şi companie de producere a dormitoarelor şi saltelelor, să vă spunem că trebuie să atrageți atenţia şi la tipul de somieră pe care îl are patul şi să menționați consultantului ce tip de saltea aveți sau veți avea.
 
De ce acest moment este foarte important?
 
În urma consultării cu peste 3000 de clienți, am observat că circa 70% dintre aceştia nu cunosc în ce cazuri se alege o somieră cu mai multe lamele pe rînd. Probabil deja cunoşti că există saltele cu arcuri unite între ele şi arcuri independente. A venit momentul să înțelegi că trebuie să alegi o somieră cu mai multe lamele dacă ai deja o saltea cu arcuri independente. Toate saltele cu arcuri independente iubesc o suprafață dreaptă sau cât mai multe lamele pe rând. Motivul principal fiind numărul mare de arcuri pe m2 şi diametrul acestora. Iar ca să evitați pe parcurs deteriorarea saltelei după o perioadă medie de folosire optați pentru o somieră cu mai multe lamele şi mai dese pe un singur rând.
 

mamaplus

Dacă şi tu iubeşti dormitoarele tapiţate în stil clasic sau modern, te aşteptam la noi în showroom pentru a alege varianta cea mai excelentă!

Top 5 curiozități despre dormitor

Știai că în medie ne petrecem circa 20 de ani din viață dormind sau dormitând? Prin urmare, unul dintre spațiile noastre preferate în locuință rămâne a fi dormitorul. Am decis să adunăm pentru tine câteva curiozități legate de dormitor de care fie nu ai auzit sau pe care poate le-ai intuit vreodată. Să-i dăm drumul!

Curiozitatea nr. 1

Știai că până în secolul XIV paturile erau considerate unul dintre cele mai scumpe daruri din zestrea unei femei? În unele orașe, paturile erau expuse contra cost, astfel încât oamenii plăteau efectiv pentru un somn bun. Se spune că scriitorul William Shakespeare i-a lăsat soției sale prin moștenire al doilea său pat, ca fiind unul dintre cele mai bune.

Curiozitatea  nr. 2

Acum nu ne imaginăm un set de lenjerie de pat fără două perne bune. Acestea nu doar ne ajută să dormim mai bine, dar ne permite să petrecem timp confortabil atunci când citim sau navigăm pe internet. Știai că în trecut pernele erau permise doar în timpul nașterilor? Istoricul William Harisson, din epoca elisabetană, scria că un bărbat adevărat nu are dreptul moral să pună o pernă sub cap și că mai bine ar alege o buturugă tare.

Curiozitatea nr. 3

Știai că ideea de „dormitor privat” sau separat a apărut relativ recent? Prin secolul al XIX-lea pentru prima dată s-a mers pe ideea de pat separat, iar în unele case ale aristocraților au început să fie alungați servitorii din spațiul unde se odihneau stăpânii. Până atunci practicile erau destul de stranii, pentru că trezindu-se din somn, unii magnați se puteau împiedica de câte o femeie sau un bărbat în slujbă.

Curiozitatea nr. 4

Știai că somnul de după amiază i-a ajutat pe britanici să câștige al Doilea Război Mondial? Această idee îi aparține inconfundabilului Winston Churchill. Acesta spunea că nimic nu împrospătează ideile, conferă forțe și crește rentabilitatea muncii decât un somn la prânz. Renumitul politician își lua frecvent pauze de somn între perioadele de muncă.

Curiozitatea nr. 5

Știai că pernele nu au fost folosite doar pentru somn? Renumitul protest al cântărețului John Lennon și al soției sale Yoko Ono împotriva războiului s-a dus cu citate scrise pe fețe de perne. Acestea erau ulterior lipite pe geamurile casei lor comune.

Dacă ai ajuns pînă la final te felicit și îți multumesc.
 

Magazin de mobilă și produse pentru casă Ecohome.MD. Producem și comercializăm cele mai bune și calitateve produse. Oferim o gamă variată de mobilier, Mobila Dormitor, Birou, Living, Bucătărie, Antreu și multe altele. Livrare gratuită în toata Țara. Rate fără %. Reduceri. Te asteptăm în Showroom să descoperi produsele care vor reda culoare casei tale.

Adresa: Chisinau, str.Voluntarilor 12/3 et 2 
Telefon: (+373) 60-988-058 / 78-248-919
E-mail: saltea@inbox.ru
Facebook  
Instagram  
Site