Primăvară - un anotimp minunat. După atîta frig fiecare îşi doreşte să-și petreacă mai mult timp afară, să facă plimbări cu copilul, să respire aerul proaspăt de primăvară. Cu toate acestea, primăvară este consideratat anotimpul care aduce cu sine o mare parte din boli. Una din cele mai neplăcute este guturaiul.
Ce poate provoca guturaiul de primăvară? Imprevizibilitatea vremei, schimbările temperaturii, slăbirea sistemului imunitar după iarna lungă, alergiile sezoniere, agravarea bolilor cronice etc.
Cel mai des, nasul curge în urma unui proces inflamator în corpul copilului (virus, răceală, hipotermie). În acest caz inflamarea mucoasei nazale - rinita - e mai bine de început tratamentul imediat, la căderea primelor picături din nas. Folosiți remediile naturiste, ele au fost testate de către orice generație și sunt absolut sigure: puneţi picioarele în apă caldă cu muștar (în cazul în care copilul nu are febră), tocaţi marunt ceapă / usturoi și puneţi pe o farfurie în camera în care copilul se află sau faceţi un "medalion " dintr-o cutie de la oul de ciocolată şi agăţaţi-o la gâtul copilului.
Înainte de a merge la culcare, puteți fricţiona copilul cu ulei de brad sau alte uleiuri asemănătoare (puteți să-i fricţionaţi picioarele și să-i încălţaţi niște șosete). Daţi copilului un ceai din plante cu zmeură, muşeţel, tei, coacăză, lămîie, miere. Pentru ca organizmul copilului să înceapă să lupte împotriva infecțiilor, medicii recomandă să se ia antivirale (consultați medicul pediatru, ca el să vă prescrie o rețetă).
Dacă ați început tratarea copilului la timp, atunci guturaiul poate trece timp de 2-3 zile. Dar de regulă, aproape nimeni dintre noi nu începe tratamentul la etapa inițială a bolii, aşa că medicina tradițională nu mai poate face faţă. Consultați-vă cu medical, care vă va prescrie un curs de tratament.
Tratamentul rinitei, în acest caz începe cu faptul că medicul va prescrie picături nazale. Urmaţi întregul curs de tratament, în caz contrar efectul va fi înșelător.
În cazul în care un copil are secreţii nazale groase, înainte de picurarea în nas, nasul trebuie spălat. În acest scop, există soluții diferite (de exemplu, serul fiziologic). De asemenea, pentru mucoasa nazală pot fi folosite remediile populare: aloe, kalanchoe, decocturi de plante. Ele sunt foarte eficiente, dar nu ar trebui să faceţi abuz de ele, deoarece pot provoca iritații ale mucoasei nazale.
Curățarea nasului: câteva picături de soluție se picură în fiecare orificiu nazal sau cu un spray se stropeşte, așteptați câteva minute și ștergeţi nasul. Pentru bebeluşi (pînă la 1 an) mucoasa se scoate cu ajutorul unei pere medicinale. De asemenea, în acest caz, trebuie să fim foarte prudenți, pentru că utilizarea frecventă a perelor poate provoca la copii sîngerări. Acest lucru se datorează faptului că vasele de sânge la copiii mici situate superficial (datorită caracteristicilor fiziologice ale dezvoltării copilului).
Secrețiile nazale nu numai că nu permit copilului să respire, dar din cauza ștergerilor frecvente, sub nas apar iritaţii. Pentru a scuti de iritare, utilizaţi o cremă pentru copii.
În cazul în care copilul are un nas înfundat sau îl deranjează, ar trebui să vă vadă un specialist – ORL-ist. După consultaţie, veţi primi o recomandare pentru tratament. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie nu numai medicamente, ci şi un curs de proceduri care vor ajuta la vindecarea copilului.
Cu toate acestea, secreţiile nazale - nu sunt întotdeauna un virus / răceală. Uneori, cauza este o alergie. Mai ales de multe ori începe să se manifeste primăvara, atunci când organismul copilului este slăbit şi anume atunci încep alergiile sezoniere. Acest guturai, este adesea insoţit nasul înfundat, mâncărime în nas și pleoape şi ochi umezi. Motivul, de obicei sunt plantele cu flori. În cazul rinitei alergice se produce o umflătură a interiorului nazal. Pentru a facilita respirația copilului, eliminaţi edemul folosind medicamente antialergice pe care ar trebui să fie prescrise de un specialist- un alergolog. Și numai alergolog ! Astfel de rinită se tratează în complex.
Deci, mucozităţile nazale – sunt o consecință a bolii, dar nu cauza lor. De aceea, tratamentul este întotdeauna complex.
Cunoscînd cât de insidioasă e primăvară din Moldova, preveniţi boala copilului dumneavoastră: urmaţi vitamine, urmaţi tratamente profilactice (pe bază prescrierilor medicale), respectaţi regimul; întăriţi imunitatea copilului; faceţi cu el exerciții de respirație, care pot fi transformate într- un joc captivant. În cazul în care un copil merge la grădiniță - nu fiţi leneși, ungeţi mucoasa cu un unguent oxolinic, care va creea o peliculă protectoare . Și ...fiţi sănătoşi!