mamaplus

Masa de Anul Nou fără consecințe pentru sănătate: cum și ce puteți mânca și la ce ar trebui să renunțați

-
//
30.12.2022

Sărbătorirea Anului Nou, promite să fie nu doar un eveniment vesel, dar și o încercare dificilă pentru organismul nostru, în special, pentru stomac. Iată de ce este atât de importantă respectarea câtorva reguli principale.

1. Nu amestecați băuturile alcoolice. Probabil, vi s-a spus acest lucru de mai multe ori. Dar, după cum se spune, repetiția este mama cunoștințelor. Încercați să stabiliți ce veți servi la masa de sărbătoare înainte de sosirea lui 2015. Vreți vin sau lichior – perfect. În acest caz, renunțați la băuturile și mai tari. Votca? da, fără probleme, doar că în nici un caz nu o amestecați cu vin.

Este puțin probabil să puteți renunța la șampanie, pentru că aceasta este o tradiție indispensabilă. În acest caz, respectați deja altă regulă – respectați măsura. Câteva înghițituri de șampanie, nu mai mult! Este de dorit să începeți serbarea anume cu șampanie, iar după ora 12.00 puteți trece la băuturi mult mai tari.

2. Obligatoriu trebuie să mâncați după fiecare toast. Unele persoane ignoră această regulă și fac asta în zadar, fiți sigur. Dacă scopul dumneavoastră este de a vă îmbăta și uita cu desăvârșire de toate…nu aveți decât. Însă, dacă în dimineața următoare nu vreți să auziți de la alții istorii despre propriile vitejii, neapărat trebuie să mâncați ceva după ce serviți tăria.

3. Nu renunțați la pâine și usturoi. Acesta dispune de foarte multe proprietăți utile: contribuie la asimilarea de grăsimi, proteine și îmbunătățește metabolismul, de asemenea, protejează ficatul de toxine. Pâine neagra ajută la arderea grăsimilor noi acumulate și reduce doza de alimente consumate. În fine, nu vă doriți să întâlniți Anul Nou 2015 la spital cu intoxicație?

4. Mâncați totul, dar pe rând. În același timp, respectați măsura. La acest capitol, comentariile sunt inutile. Nu vă grăbiți să serviți, în noaptea de Revelion, multitudinea de bucate care vă plac. Mai bine mâncați un fel de bucate, peste o perioadă – altfel de bucate.

5. Din băuturi, optați pentru suc, preferabil din mere sau portocale. Sucurile conțin o cantitate enormă de microelemente și vitamine benefice, car vor ajuta la asimilarea rapidă și corectă a alimentelor.

6. Înainte de masă, administrați-vă preparate speciale, iar înainte de somn, beți fiertură din ierburi. Dacă aveți probleme cu stomacul sau metabolismul, înainte de masa de Revelion, administrați-vă preparatele speciale. Ar trebui să faceți acest lucru chiar și în cazul în care sunteți absolut sănătoși. În acest fel vă asigurați organismul. De regulă, după o noapte furtunoasă, somnul nu vine atât de ușor, de aceea, nu ar trebui să neglijați nici fierturile din ierburi înainte de a merge la culcare după distracția de Revelion.

mamaplus