mamaplus

Svetlana Sainsus, mamă de băiat și fată: „Am trăit mulți ani cu gândul că nu voi avea copii, iar acum sunt înnebunită după amândoi”

-
//
12.05.2020

Svetlana Sainsus, cofondatoarea platformei Caritate.md, este mamă a doi copii, Maxim și Lia, pe care îi iubește nespus. Întrucât fiecare copil are nevoie de dragoste, protecție și îngrijire, Svetlana face tot ce-i stă în puteri pentru ca fiului și fiicei ei să nu le lipsească nimic din toate astea.

Svetlana Sainsus susține că, în pofida problemelor de sănătate din trecut și afirmațiilor medicilor despre imposibilitatea de a avea copii, Dumnezeu a binecuvântat-o cu primul prunc.

mamaplus

Băiatul, în vârstă de 12 ani, este un adevărat furnizor de energie pozitivă, iar fetița, de mai bine de două luni, îi oferă mamei sale șansa de a retrăi emoțiile maternității.

„Am trăit mulți ani cu gândul că nu voi avea copii din cauza unor diagnostice puse de medici. Acum însă sunt înnebunită după ei și nu știu dacă pot descrie în cuvinte dragostea pentru copiii mei”, mărturisește frumoasa mămică într-o discuție plină de sinceritate pentru MamaPlus.md.

mamaplus

E cert că maternitatea i-a schimbat viața Svetlanei și nu ezită nicio clipă să afirme cât de puternică este legătura dintre ea, fiul Maxim și micuța Lia.

„Băiatul îmi este prieten, avem o relație aparte, una nebunatică. Cu el pot să uit câți ani am, ne înțelegem de minune. Maxim îmi tot repetă cât de fericit este că eu nu sunt ca alte mame: severe sau care își bat copiii. El mă apreciază, mă respectă și mă iubește. Plus la toate, el îmi e tare recunoscător pentru tot ceea ce îi ofer”, povestește Svetlana.

mamaplus

La 1 martie curent, femeia și-a adus pe lume fetița pe care mult timp a visat-o și a așteptat-o cu mare nerăbdare. Nașterea s-a produs într-a opta lună de sarcină, iar Svetlana, împreună cu bebelușul ei, a avut nevoie de îngrijiri medicale și de o atenție sporită din partea medicilor.

„Relația cu Lia este diferită. Pentru ea port o dragoste mai matură. Sunt obsesivă, îmi fac griji și mă tem că o sufoc cu dragostea mea. O port în brațe de când am născut-o, așa am obișnuit-o și nu consider acest lucru o alintătură. Doar eu știu prin câte a trecut micuța mea ca s-o văd astăzi sănătoasă lângă mine. Doar eu știu cât de mult am visat-o, am așteptat-o și cât de greu mi-a fost în timpul sarcinii și la naștere.

Dacă atunci când Maxim era mic, mă ajuta mereu mama, cu Lia e altfel, pentru că am o stare de frică. Deocamdată am doar eu grijă de ea până va mai crește puțin. Acum sunt 24 din 24 lângă ea și tot nu mă satur. Oboseala tot e o plăcere. Prea mult am dorit-o și am așteptat-o”, spune cu sinceritate Svetlana.

mamaplus

Între copii e o diferență de 12 ani, iar acest lucru nu-i împiedică să aibă o relație deosebită. Maxim este un frate drăgăstos pentru surioară și un adevărat sprijin pentru mamă.

„Maxim o adoră pe Lia. Sinceră să fiu, nu m-am așteptat la o așa reacție, întrucât mă gândeam că el e încă un copil. Însă, el știe cât de mult am dorit-o, o iubește și o păzește. O ia în brațe, o dezmiardă mereu „prințesa lui badea”, o sărută neapărat înainte de culcare și în fiecare dimineață. Ea e mică încă, iar el abia așteaptă să crească, să nu mai fie atât de fragilă ca să se poate juca împreună și să o poată purta în brațe. Acum, Maxim o ține cu mare grijă și responsabilitate”, spune Svetlana.

mamaplus

„Lui Maxim îi place să o plimbe pe Lia cu căruciorul. E tare grijuliu. El deseori îmi spunea că și-ar dori un frate mai mare, iar eu îmi făceam griji cum va fi atunci cu o surioară mai mică. Acum însă îmi spune că e mai bine așa, pentru că el se simte mai bărbat, mai matur astfel încât are pe cine să apere.

Eu mă simt puțin vinovată că poate lui îi acord puțină atenție. Atunci când am câteva minute libere, îl îmbrățișez și îl dădăcesc ca pe un bebeluș, iar el îmi tot repetă: „Gata, gata! Du-te la Lia să nu se întâmple ceva cu ea!”. El nu se supără și știe că acum Lia are prioritate în casă”, adaugă Svetlana.