mamaplus

Svetlana Sainsus, 20 de sfaturi înțelepte pentru fiul și fiica ei

-
//
21.05.2020

Acum 12 ani l-a născut pe Maxim, iar cu aproximativ 3 luni în urmă, Svetlana Sainsus a adus pe lume o fetiță, numită Lia. Nimic nu o face mai fericită decât prezența celor doi copii în viața ei. Svetlana tinde să-și dedice tot timpul și toată energia fiului și fiicei, însă nu-și neglijează munca și activitățile zilnice. Pentru cofondatoarea „Caritate.md”, maternitatea este o șansă de a înțelege mai bine care sunt lucrurile cu adevărat importante pentru ea. 

Acum, că se simte perfect în rolul de mamă și maternitatea o împlinește în totalitate, Svetlana Sainsus percepe lucrurile mai diferit și își dorește tot ce este mai bun pentru copiii ei. Noi am provocat-o să enumere un șir de sfaturi, considerate importante, de care Maxim și Lia să țină cont atunci când vor deveni adulți.

mamaplus

Svetlana, o fire sinceră și emotivă, a dedicat copiilor săi următoarele gânduri:

 1. Ajutați în viață ori de câte ori veți avea ocazia!
   
 2. Respectați-vă părinții mereu și, orice s-ar întâmpla, să nu vă fie rușine cu ei niciodată! Părinții sunt sfinți, să știți!
   
 3. Să vă alegeți calea în viață așa cum vă dictează sufletul. Nu țineți cont de tendințe, lume sau stereotipuri.
   
 4. Puneți întotdeauna pe primul plan dragostea, omenia, și nu valori care pot distruge sau despărți oamenii.
   
 5. Oricât de multe dezamăgiri veți suferi pe parcursul vieții sau indiferent că veți întâlni oameni răutăcioși, oferiți iubire și bunătate tuturor celor din jurul vostru! Răutatea unor oameni nu o să distrugă bunătatea voastră.
   
 6. Trăiți fiecare zi cu maximă intensitate și nu așteptați vreo ocazie specială ca să vă bucurați de lucrurile mărunte, dar atât de frumoase: ploaie, curcubeu, soare, de simplul fapt că sunteți sănătoși.
   
 7. Să îndrăzniți să faceți lucruri care vă aduc fericire, pentru ca la finalul vieții să regretați ceea ce ați făcut, și nu ceea ce n-ați făcut la momentul potrivit.
   
 8. Creați amintiri frumoase oriunde veți merge în lume!
   
 9. Iertați și cedați atunci când credeți că este necesar, pentru că doar în felul acesta veți trăi cu sufletul împăcat.
   
 10. Să nu vă fie frică să faceți schimbări atunci când trebuie, iar dacă nu vă veți simți fericiți, să puneți punct unei etape din viață la momentul oportun și să începeți un nou capitol cu entuziasm și optimism.
   
 11. Să nu vă comparați cu nimeni altcineva și nici să nu fiți competitivi, întrucât oamenii sunt total diferiți. De aceea, vă îndemn să fiți voi înșiși mereu!
   
 12. Străduiți-vă să călătoriți cât mai mult și să vedeți cele mai frumoase locuri de pe acest pământ! Lucrurile materiale nu valorează, așadar cheltuiți în mod rațional pentru a avea mai apoi amintiri de neuitat.
   
 13. Spuneți „NU” atunci când trebuie! Este foarte important.
   
 14. Să nu discriminați pe nimeni, în niciun fel. Fiți buni cu toți oamenii, indiferent de etnie, rasă, religie.
   
 15. Să nu aveți încredere în oricine. Mai întâi fiți încrezători în propriile forțe!
   
 16. Chiar de va încerca cineva vreodată să vă pună piedici, să vă taie aripile, voi urmați-vă visurile, trăiți cu credință și luptați pentru îndeplinirea dorințelor voastre!
   
 17. Spuneți cât mai des „te iubesc”, „mulțumesc” sau „iartă-mă”. Nu lăsați pentru mai târziu! Viața este imprevizibilă, iar într-o clipă se poate sfârși totul.
   
 18. Acceptați criticile constructive și sfaturile înțelepte din partea oamenilor de la care chiar aveți ce învăța!
   
 19. În cazul unui eșec în viață, să nu fiți pesimiști și să nu renunțați! Învățați orice lecție valoroasă și, prin muncă și efort, să tindeți întotdeauna spre succes!
   
 20. Bineînțeles, să nu uitați niciodată de unde ați plecat și cine v-a ajutat să reușiți în viață!