mamaplus

Un tânăr a ajuns la spital după ce a căzut în groapa unui ascensor, adâncă de 12 metri

-
//
01.11.2023

Angajații IGSU au salvat un tânăr căzut de la o înălțime de circa 12 metri în groapa unui ascensor dintr-un bloc de locuit din Capitală.

mamaplus

Potrivit IGSU, cazul a fost înregistrat în seara zilei de 31 octombrie, în jurul orei 17:01, pe strada Piața Unirii Principatelor, nr. 1, municipiul Chișinău, transmite Știri.md. 

Băiatul a căzut în gol în groapa ascensorului, care era blocat la etajul superior, din imprudență. Imediat, la fața locului a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că băiatul a căzut în subsolul clădirii de la o înălțime de circa 12 metri.

Salvatorii au efectuat lucrări de ridicare a băiatului în vârstă de 16 ani, care s-a ales cu diverse traumatisme. Ulterior, persoana a fost predată Serviciului de asistență medicală urgentă și transportată la spital pentru îngrijiri de rigoare. 

Toate circumstanțele incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest context, dar și în diferite situații excepționale, IGSU îndeamnă cetățenii să apeleze de urgență la Serviciul 112. Potrivit IGSU, de la începutul anului 2023, pompierii au salvat 258 de persoane din diverse situații de risc.