mamaplus

Un copil de 11 ani a fugit de acasă la volanul unei mașini

-
//
31.10.2023

Un copil de 11 ani a urcat la volan pentru a ajunge la bunicul său. Acesta a fost găsit de polițiști după o noapte întreagă de căutări și a explicat că a plecat de acasă din cauza unor neînțelegeri cu mama sa și tatăl vitreg. Totul s-a întâmplat într-o localitate din stânga Nistrului.

mamaplus

Potrivit presei din regiune, elevul din clasa a patra și tatăl său vitreg nu au reușit deloc să găsească o limbă comună. Noul soț al mamei, conform spuselor băiatului, a fost aspru cu el, uneori prea mult, iar mama ar fi luat partea noului ei iubit, transmite tv8.md.

După ce a primit o notă proastă la școală, pe 21 octombrie, băiatul s-a întors acasă conștient că urma a fi pedepsit. Din această cauză, a hotărât să meargă la bunicul său, la care petrecuse cea mai mare parte a verii la el. Bătrânul îl sprijinea pe nepotul său, încercând să nu-l certe pentru greșeli și, în caz de nevoie, să-l ajute și să-i explice.

Bunicul locuiește într-un sat vecin, la câțiva zeci de kilometri distanță. Școlarul și-a pregătit ghiozdanul cu caiete, manuale și uniformă, a așteptat momentul în care a rămas singur acasă, a găsit cheile de la Volkswagen-ul tatălui vitreg într-un loc ascuns și a plecat cu mașina.

Ulterior, aflat la volan, și-a dat seama că ar putea fi oprit de poliție, așa că s-a oprit. A lăsat mașina pe o stradă laterală, cu cheile în contact. A cerut ajutorul unor oameni, care l-au ajutat să ajungă la bunicul său.

Tatăl vitreg a raportat la poliție dispariția băiatului, dar și a mașinii.

Automobilul a fost găsit rapid, dar copilul a fost căutat noaptea întreagă. Polițiștii au ajuns la locuința bătrânului, care inițial a spus că băiatul nu se află la el, fiind sigur că nepotul său va fi luat și dat înapoi familiei.

În cele din urmă, le-a permis polițiștilor să vorbească cu băiatul și le-a dat posibilitatea de a avea o conversație. Contrar temerilor adolescentului, el a fost lăsat cu bunicul său. Băiatul refuză categoric să se întoarcă la familie.

În prezent, poliția investighează toate circumstanțele care l-au determinat pe copil să fugă de acasă.