mamaplus

Petiție pentru redenumirea unei străzi sau a unui scuar în memoria lui Spiridon Vangheli

-
//
02.07.2024

600 de persoane au semnat petiția lansată de Organizația de Tineret PAS Youth cu privire la redenumirea unei străzi, a unui scuar sau parc în memoria scriitorului Spiridon Vangheli.

mamaplus

„Consilierii municipali PAS vor organiza în curând o serie de consultări și discuții publice pe acest subiect. Vor fi prezentate principalele locații propuse de semnatarii petiției și vom consulta propunerile cu locuitorii, agenții economici, societatea civilă și reprezentanții comisiilor de specialitate. După consultări vom prezenta soluția fracțiunii PAS din CMC”, se menționează într-un comunicat de presă, transmite Știri.md.

De menționat că, recent, moldovenii doreau ca bulevardul Moscova din Capitală să fie redenumit și să poarte numele regretatului scriitor Spiridon Vangheli. Internauții propuneau lansarea unei petiții online.

Reprezentanții Primăriei Sectorului Chișinău spuneau atunci însă că există anumite proceduri legale care trebuie respectate pentru a fi modificată denumirea unei străzi. Mai mult decât atât, este necesar să existe demersuri din partea unor grupuri de inițiativă.

Și ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a declarat că „acum este prematur. Acum sunt emoții, acum sunt jocuri politice”.

Amintim că scriitorul Spiridon Vangheli s-a stins din viață la 21 iunie 2024, la vârsta de 92 de ani.