mamaplus

O icoană cu Maica Domnului a rămas intactă după un incendiu

-
//
02.07.2024

O vilă cu trei apartamente din comuna Borca, România, a fost distrusă de un incendiu care a izbucnit din cauza unui coş de fum, a informat, luni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

mamaplus

Până la sosirea pompierilor, persoanele din interiorul imobilului s-au autoevacuat, transmite stirileprotv.ro.

"Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperişul construcţiei pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi, izolaţia exterioară pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi şi s-au deteriorat obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice şi tâmplăria din PVC aferentă ferestrelor de la etaj", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

Pompierii au evacuat din interiorul construcţiei patru butelii.

Un bărbat în vârstă de 45 ani a fost asistat medical de echipajul SMURD, după ce a suferit arsuri uşoare la nivelul mâinilor.De asemenea, un bărbat în vârstă de 74 ani, o minoră de 15 ani şi o femeie în vârstă de 74 ani au suferit atacuri de panică şi au primit îngrijiri medicale de la SMURD.

Niciuna dintre acestea nu a fost transportată la spital.

După stingerea incendiului, pompierii au găsit în interiorul casei, printre lucrurile distruse de flăcări, o icoană care a rămas neatinsă.