mamaplus

Mai mulți tineri de diferite etnii din Republica Moldova au participat la o tabără de vară cu tematica „Unitate prin diversitate”

-
//
01.07.2024

15 tineri, băieți și fete, de diferite etnii din localitățile din sudul R. Moldova au vizitat unul dintre cele mai autentice locuri din regiune, obiectivul turistic al satului Congaz numit „Gagauz sofrasi”.

mamaplus

Timp de trei zile, ei au participat la tabăra de vară cu tematica „Unitate prin diversitate”, organizată de Centrul de Informare „Pro-Europa” din Comrat, în parteneriat cu USAID, transmite Moldova1.md.

Discuții pe tema diversității etnice, subtilitățile culturii populare, bucătăria și obiceiurile naționale și desigur excursii în cele mai frumoase și pitorești locuri ale satului Congaz. Cei 15 tineri participanți la tabăra de vară au petrecut trei zile într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

„Eu am venit din satul Copceac, băiatul de lângă mine este și el de acolo. Suntem reprezentanți ai diferitelor culturi: el este moldovean, eu sunt găgăuz. Suntem interesați de cultura diferitelor popoare, mai ales cultura moldovenilor, pentru ca unele bucate erau pentru mine găgăuz, noi”, a spus un băiat.

„Tabăra noastră se numește „Unitate prin diversitate” și tema este despre diversitatea culturii din sudul Moldovei. Aici am întâlnit cu naționalități precum bulgari, găgăuzi, ucraineni și moldoveni. Și am invitat experții ca să povestească despre aceste culturi mai detaliat”, a menționat Valentina Coledji, coordonatoare centru Pro-Europa”.

Centrul Pro-Europa din Comrat planifică să organizeze și alte evenimente pentru tineri în perioada vacanței de vară.