Peste 20 de tineri din Chişinău au primit Premiul pentru tineret

Peste 20 de tineri din Chişinău au primit Premiul pentru tineret

-
//
26.11.2015

Peste 20 de tineri din Chişinău au primit Premiul municipal pentru tineret în domeniile ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artelor. Premiul este acordat anual de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului Municipal Chişinău. Câştigătorii concursului au primit diplome de laureat, menţiuni şi premii băneşti, informează IPN.

Peste 20 de tineri din Chişinău au primit Premiul pentru tineret

Concursul are drept scop stimularea şi promovarea potenţialului intelectual-artistic al tinerilor. „Încercăm să promovăm şi să intrigăm tineretul ca să participe la acest concurs. Am iniţiat veşnica problemă – promovarea, susţinerea, motivarea pentru că este foarte important acest proces şi el începe din şcoală. Foarte mulţi dintre ei, participând la nivel municipal, îşi depun lucrările create de ei la nivel republican. Acest spirit îi provoacă să participe şi la concursuri internaţionale”, a declarat şefa Direcţiei Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb.

Anul curent la concurs au participat 25 de tineri, dintre aceştia 18 tineri au primit Diploma de conferire a titlului de Laureat al Premiului municipal pentru tineret şi câte un premiu bănesc în valoare de 10 mii de lei. Alţi câţiva tineri au primit menţiuni, iar Asociaţia Europeană a Studenţilor „AEGEE-Chişinău” a primit premiul special.

În cadrul acestui concurs sunt selectate cele mai valoroase lucrări şi candidaţi cu performanţe deosebite, tineri cu potenţial înalt de dezvoltare, care s-au evidenţiat în mod deosebit în diverse domenii: fizică, drept, economie, medicină, filologiei istorie, biotehnologie, etnologie, literatură, actorie.

Dosarele înaintate la concurs au fost examinate de o comisie de experţi din care fac parte specialişti în aceste domenii, personalităţi notorii.

Concursul pentru Premiul municipal pentru tineret în domeniul ştiinţei, tehnicii, literaturii şi artelor a fost iniţiat în anul 1996. Concursul este organizat anual, iar de la începutul organizării lui 2015 laureaţi au primit Premiul municipal pentru tineret.

Sursa: IPN