mamaplus

Mărturiile unui bărbat care a încercat să salveze copiii electrocutați

-
//
24.07.2024

Valeriu Toma, unul dintre martorii care se aflau în momentul tragediei din parcul „Cuza Vodă” din sectorul Botanica, unde doi copii au fost electrocutați în seara zilei de 18 iulie, spune că a văzut cum aceștia au căzut în zona felinarului și a încercat să-i ofere ajutor copiilor, însă a fost electrocutat și el.

mamaplus

Bărbatul a oferit mai multe detalii cutremurătoare de la fața locului. „Ei stăteau întinși pe burtă, sub stropii de apă. Fetița s-a schimbat la față, iar băiețelul vomita”, a mărturisit bărbatul, șocat de nenorocire, transmite unimedia.info.

„Ei au căzut în partea felinarului, băiețelul era deasupra fetiței. Oamenii care au văzut momentul acesta nu și-au putut da seama că ceva se întâmplă cu ei, pentru că ei absolut niciun sunet nu au emis. Ei tăceau, erau liniștiți, se crea impresia că ei pur și simplu stau culcați pe burtă, sub stropii de apă.

În momentul când am văzut că fetița deja era schimbată la față, mi-am dat seama că se întâmplă ceva ieșit din comun, am alergat spre ei și când m-am apropiat, de la băiețel din gură, urechi și ochi curgea sânge și acesta a început a vomita. 

Din cauza stării de șoc pe care am avut-o, nu am putut înțelege ce se întâmplă. Când am pus mână pe fetiță, am vrut să o ridic să văd ce e cu ea, m-a electrocutat și pe mine foarte tare, m-a aruncat în urmă. Am fost în șoc pentru că mi-am dat seama că copiii stau în baltă și de câteva minute sunt electrocutați”, a mărturisit bărbatul.

„În zona cu apă mai erau copii, și era riscul să îi electrocuteze pe toți. În timp ce eu fugeam, practic în câteva secunde, a venit un domn și a apucat-o de mână, a dat-o într-o parte și el nu a fost electrocutat, nu pot să înțeleg cum este posibil așa ceva”, se întreabă bărbatul. 

„Am chemat imediat salvarea, toți copiii care erau acolo cu părinții au fost avertizați să se de-a la o parte.

Acolo sunt instalate sisteme de irigare a gazonului, și dispozitivele la acea ora lucrau foarte bine, peste tot erau băltoace și eu cred că totul s-a întâmplat din cauza apei - la pilonul cu electricitate s-a produs un scurt circuit, nu era niciun fir în afară”, a mai adăugat Valeriu Toma.