mamaplus

O șansă la viață pentru un micuț diagnosticat cu neuroblasm

-
//
19.10.2023

Până la patru ani, Andrieș făcea activitățile pe care le face orice copil de vârsta sa: se juca, pleca la grădiniță și făcea multe lucruri ce țin de o copilărie sănătoasă. Apoi, însă, a început un chin și o luptă pentru viață cu boala care i-a afectat mult dezvoltarea.

mamaplus

Cu un an în urmă, mama lui a observat că au apărut câteva schimbări și anume lipsa poftei de mâncare, o stare de oboseală, mai ales în zona picioarelor, o inflamație în zona genitală și dureri de burtă. Mama s-a adresat din start la spitalul din sat, după care a primit îndreptare la chirurgul din raionul Călărași, transmite Știri.md.

Imediat a fost transportat la Institutul Mamei și a Copilului, unde a fost operat, i s-au scos ganglionii limfatici și apa din plămânul drept. După o săptămână de la operație, copilul a fost internat la Institutul Oncologic, unde și până în ziua de astăzi urmează tratamentul cu chimioterapie.

Andrieș este diagnosticat cu neuroblasm retroperitoneal nediferențiat cu extindere în mediostimul posterior și în bazinul mic. Părinții au găsit o clinică în Italia care este gata să-i primească la tratament, doar că tratamentul este mult prea costisitor pentru familie.

Cei care doresc să îl ajute pe Andrieș pot dona pe MCharity.