mamaplus

O mamă şi fiica ei au fost ucise cu sânge rece în propria casă de un student

-
//
29.09.2023

A fost stare de alertă în Rotterdam după ce un bărbat a împuşcat mortal trei persoane. Atacatorul, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat la Spitalul Universitar unde a ucis un profesor. Cu puţin timp înainte, el a deschis focul şi într-o casă din apropiere, omârând o mamă şi pe fiica ei. Tânărul a provocat şi două incendii în ambele locaţii, care au fost stinse rapid.  

mamaplus

Haosul s-a dezlănţuit încă de la primele ore ale dimineţii. Un bărbat în vârstă de 32 de ani a deschis focul într-o casă din cartierul lui, împuşcând atât o mamă, cât şi pe fiica ei. Femeia de 39 de ani şi-a pierdut viaţa pe loc, însă fata sa, de numai 14 ani, a murit la spital. La scurt timp după ce a dat foc locuinţei, s-a dus la Spitalul Universitar unde a pornit un alt atac. 

A folosit un cocktail Molotov pentru a incendia un Spital Universitar

Oamenii au început să fugă haotic din calea atacatorului care tocmai intrase într-o sală de curs. Aici, el a împuşcat mortal un profesor de 43 de ani. În tot acest timp, personalul încerca să evacueze în siguranţă pacienţii. 

Bărbatul a aruncat un cocktail Molotov aici, iar focul s-a răspândit rapid. Într-un final, poliţia a reuşit să-l prindă şi să-l aresteze, iar imaginile filmate de matori îl suprind pe bărbat într-o ţinută militară.

Fred Westerbeke, poliţie Rotterdam: Atacatorul avea o armă în buzunarul său şi purta o vestă antiglonţ. Conform informaţiilor primite, putem confirma că suspectul a acţionat singur. 

Motivul atacurilor este încă necunoscut. S-a aflat însă că tânărul era student la spital şi că nu le este străin autorităţilor. În 2021, a fost găsit vinovat pentru fapte de abuz asupra animalelor. 

Sursa