O femeie crește singură 5 copii, muncind cu ziua pe unde apucă

O femeie crește singură 5 copii, muncind cu ziua pe unde apucă

-
//
02.10.2018

O femeie cu cinci copii din satul Parcova, raionul Edineț, se luptă cu sărăcia și își ține familia cu ce câștigă de la o zi la alta. Vecinii, impresionați de soarta ei, dar și de ambiția cu care trece peste greutăți, o ajută cu ce pot: câte ceva de-ale gurii, niște hăinuțe pentru copii sau chiar și bani, pentru că Aliona plătește mereu datoriile când apucă să muncească pe undeva. 

O femeie crește singură 5 copii, muncind cu ziua pe unde apucă

O echipă de filmare de la televiziunea TVN a descoperit cazul familiei necăjite. Unica sursă de venit a familiei este o alocație lunară de 500 de lei. Aliona Rudenco are 34 de ani și e mamă a cinci copii – patru fete și un băiat. 

Deși trăiește într-o sărăcie lucie, femeia spune că cei cinci copii ai săi sunt principala ei bogăție. Pentru că nu are studii, femeii îi vine greu să găsească un loc de muncă pentru a câștiga un salariu, astfel că este nevoită să lucreze cu ziua. Casa în care locuiește acum primit-o moștenire de la bunei. Aceasta însă se află în stare deplorabilă. Geamurile sunt sparte, acoperișul curge, iar pereții stau să cadă. Alături de cei cinci copii, locuiește și bunica. 

Cei șapte locuiesc și se înghesuie într-o singură odaie de câțiva metri pătrați. Două paturi, un dulap și o sobă – este tot mobilierul casei. Copiii au uitat când au privit ultima dată un televizor. Mai mult, fetele spun că, atunci când mama muncește cu ziua, sunt nevoite să lipsească de la școală pentru a avea grijă de sora mai mică 1 an și două luni, scrie stirilocale.md

Autoritățile din Parcova și cele raionale au format o comisie care urmează să stabilească suma necesară pentru reparația locuinței. Dar orice ajutor al oamenilor de bună credință pentru familia Rundenco din Parcova, Edineț, este binevenit.