mamaplus

Mii de jucării, distruse. Ce nereguli au fost depistate

-
//
30.07.2024

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) a fost informat în luna octombrie a anului 2023, de către Serviciul Vamal, cu referire la doi agenți economici care au importat loturi de jucării pentru copii ce nu erau însoțite de documente confirmative cu privire la evaluarea conformității de la producător.

mamaplus

Potrivit Inspectoratului, agenții economici au prezentat Declarații pe propria răspundere în care și-au asumat angajamentul de efectuare a evaluării conformității pe teritoriul Republicii Moldova a celor 1.280 de bucăți de jucării și 841.024 de bucăți de jucării, transmite Știri.md.

„Deoarece nu au putut obține certificarea din cauza imposibilității prezentării documentelor suplimentare pentru certificare, companiile au luat decizia de distrugere a acestor loturi de jucării, potențial periculoase”, anunță Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor.

Drept urmare, companiile menționate au efectuat proceduri de distrugere a loturilor de jucării menționate, sub supravegherea inspectorilor din cadrul ISSPNPC.

Distrugerea a fost efectuată de către companii de reciclare a produselor, în rezultatul căreia au fost întocmite acte de distrugere a jucăriilor.

Astfel, specialiștii informează consumatorii că jucăriile se supun certificării obligatorii, iar doritorii sunt în drept să solicite oferirea datelor despre evaluarea conformității acestora.

„Dragi consumatori, dacă ați întâmpinat vreo problemă la procurarea unui produs sau prestarea unui serviciu, nu ezitați să vă adresați la Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor. Ne puteți găsi la Telefonul Consumatorului: 022 51 51 51 sau pe adresa noastră: mun. Chișinău, strada Vasile Alecsandri, 78”, informează Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor.