S-a deschis terasa de vară Veuve Clicquot Roof Garden

S-a deschis terasa de vară Veuve Clicquot Roof Garden

-
//
14.06.2016

Câteva seri frumoase de iunie au adunat toată lumea bună a capitalei pe terasa Veuve Clicquot Roof Garden, de pe acoperişul unuia dintre cele mai luxoase hoteluri din Moldova – Nobil Luxury Boutique Hotel. Casa de şampanie Veuve Clicquot este un atribut al luxului, fiind sinonimă cu stilul şi eleganţa de peste 240 de ani încoace. Pe parcursul verii, oaspeţii terasei se vor putea bucura de o atmosferă relaxantă, de o superbă vedere asupra Chişinăului şi firesc, de câte o cupă rece de şampanie Veuve Clicquot.

S-a deschis terasa de vară Veuve Clicquot Roof Garden

Încă de la începuturile sale, în 1772, Veuve Clicquot s-a remarcat prin spiritul său inovativ. Condus de vizionara Madame Clicquot, Casa n-a contenit să spargă bariere în industria vinicolă, atât la capitolul tehnologii, vânzări, cât şi design, lucru pe care continuă să-l facă şi astăzi. „O singură calitate – cea mai bună” este motto-ul Casei.

2016 reprezintă un moment special în patrimoniul Casei: aniversarea a 200 de ani a uneia dintre cele mai revoluţionare şi rezistente invenţii ale sale - “table de remuage”.

Datorită perfecţionismului şi a standardelor sale înalte, Madame Clicquot a inventat masa specială de rotire a sticlelor, care ulterior a devenit celebră în toată lumea.

Scopul ei a fost ca sedimentele formate în timpul învechirii vinului în beciurile din Reims să se acumuleze în gâtul sticlei. Ea a vrut să asigure un rezultat desăvârşit, aducând tehnologia producerii şampaniei la un nivel superior, astfel încât aceasta să fie transparentă şi efervescentă. Idealul doamnei Clicquot a fost să creeze “vinuri pure ca apa de izvor”, ceea ce s-a şi întâmplat. Procedeul remuage a fost preluat de companii vinicole din întreaga lume, devenind un element crucial în procesul de producere a spumantelor.