Copiii s-au născut la 4 luni după moartea mamei

Copiii s-au născut la 4 luni după moartea mamei

-
//
07.09.2017

Brazilianca Franklin, în vârstă de 21 de ani, a fost spitalizată în a treia lună de sarcină, din cauza durerilor de cap acute, a amețelilor și a vomei. Doctorii au diagnosticat-o cu un accident vascular cerebral extins, iar femeia a reușit doar să-și informeze soțul că nu se va întoarce acasă.

Copiii s-au născut la 4 luni după moartea mamei

"Acestea au fost ultimele sale cuvinte, după care a leșinat și am văzut-o pentru ultima oară în viață", spune Muriel, soțul femeii.

Medicii au folosit ventilația mecanică, care a ajutat la menținerea viabilității organelor, dar după 3 zile, aceștia au diagnosticat moartea cerebrală.

Moartea cerebrală este o stare ireversibilă (spre deosebire de moarte clinică) identică cu moartea întregului organism, dar cu ajutorul ventilației mecanice, a hrănii intravenoasă și a altor metode de resuscitare susține funcționarea organismului pentru o lungă perioadă de timp.

„Medicii au spus că vor continua ventilația și hrănirea intravenoasă până când inimile copiilor din uter nu vor înceta să bată, după care voi putea să îngrop corpul“, spune Muriel.

„Noi efectuam în mod regulat ecografia și credeam că embrionii n-au nicio șansă, dar ei au rămas viabili. Complicațiile au fost observate doar în corpul mamei și era necesară introducerea constantă a antibioticelor, a medicamentelor, pentru stabilizarea tensiunii arteriale, a hormonilor, pentru a normaliza tonusul uterului și aportul de sânge în placentă“, declară Dr. Dalton Rivabol.

Copiii s-au născut la 4 luni după moartea mamei

O altă problemă a fost găsirea unor modalități de a le da copiilor un sentiment de dragoste și afecțiune pe care mama nu le mai putea oferi. Rudele și personalul, care o vizitau pe femeie, vorbeau cu copiii, le cântau și îi mângâiau burta.

În a 7-a lună de sarcină, după ce starea placentei a început să se înrăutățească, gemenii au fost imediat scoși prin intermediul operație cezariană. La momentul nașterii, greutatea Annei era de 1,27 kg, iar greutatea lui Asaf - 1,36 kg. Pentru îngrijiri suplimentare, aceștia au fost imediat plasați în cutii pentru copiii născuți prematur.

Copiii s-au născut la 4 luni după moartea mamei

În plus, medicii au scos organele care s-au dovedit a fi bune pentru donare. Abia după aceea, Muriel, care avea și o fiică de 2 ani, a putut să îngroape trupul soției sale.

Medicul Dalton Rivabol a spus că tot personalul spitalului a plâns atunci când copiii au venit pe lume.

În literatura științifică, au fost descrise 30 de cazuri de prelungire a suportului de viață al fătului după moartea clinică a creierului mamei, dar în doar 12 cazuri copiii s-au născut. În acest caz, moartea creierului mamei a survenit foarte repede și pentru prima dată s-au născut gemeni.

Copiii s-au născut la 4 luni după moartea mamei

Sursa: Mamaplus.MD