mamaplus

Ce spun studiile despre avantajele pe care le au copiii cu părinți mai în vârstă

-
//
14.08.2023

Studiile au arătat că vârsta părinților are un impact asupra inteligenței cognitive a copiilor lor. Într-un cuplu în care mama este mai în vârstă, copilul are șansa de a se dezvolta mai bine din punct de vedere intelectual, să aibă un IQ ridicat și implicit să aibă rezultate bune la școală. De altfel, un IQ ridicat înseamnă mai mult succes în carieră. Iată, mai jos, ce spun cercetările!

mamaplus

Din păcate, aceeași cercetare a arătat că, într-un cuplu în care tatăl este semnificativ mai în vârstă (mai mult de 50 de ani), există riscul ca performanțele școlare ale copilului să fie mai mici decât cele ale colegilor săi. 

Ce alte avantaje au copiii cu părinți mai în vârstă 

Experții au descoperit că, dacă mama este mai în vârstă, copilul va avea șanse mai puține să se rănească, anunță rezultatele acestui studiu. O altă cercetare a menționat că persoanele născute din părinți mai mari au șanse să trăiască o viață lungă, deoarece au ADN-ul protejat.

De asemenea, experții spun că, deoarece părinții mai în vârstă se bucură de mai multă stabilitate financiară, copiii lor vor crește cu aceeași stabilitate, prin urmare, vor avea mai puține probleme de sănătate mintală. În plus, s-a descoperit că părinții tineri petrec mai puțin timp de calitate cu copiii lor din cauza programului încărcat de la locul de muncă, ceea ce poate afecta relația dintre ei. Totodată, copiii născuți din părinți adolescenți se pot confrunta, de-a lungul vieții, cu probleme emoționale, anunță acest studiu. 

Mai puține probleme de comportament 

O altă cercetare arată că persoanele născute din părinți maturi prezintă mai puține probleme de comportament decât altele. Rezultatele spun că aceste persoane sunt „mai puțin susceptibile să încalce regulile societății sau să devină agresive din punct de vedere fizic‟. Asta pentru că părinții mai în vârstă pot fi mai stabili din punct de vedere emoțional și le pot oferi mai mult sprijin copiilor lor în momentele dificile sau stresante. Mai mult, odată cu trecerea timpului, părinții pot dezvolta mai multă răbdare și înțelegere, ceea ce contribuie la o comunicare mai bună și la relații armonioase cu copiii. 

sursa