![Ce nu stiai despre cojile de banane. Motivul pentru care asiaticii nu le arunca niciodata](/sites/default/files/styles/650x365/public/mplus_migrate/7642/56137b0f4a5d3_56137b0f4a63d.jpg?itok=WoC-NnLr)
![Ce nu stiai despre cojile de banane. Motivul pentru care asiaticii nu le arunca niciodata](/sites/default/files/styles/650x365/public/mplus_migrate/7642/56137b0f4a5d3_56137b0f4a63d.jpg?itok=WoC-NnLr)
Noi ne-am obisnuit sa aruncam cojile de banana la gunoi imediat ce mancam fructul din interior, insa locuitorii din Asia nu fac asta niciodata. Si au un motiv bine intemeiat.
Asiaticii au profitat dintotdeauna de cojile de banane, intrucat au niste beneficii nutritive extraordinare. Insa, daca fructul in sine este moale si dulce, coaja este tare, fibroasa si usor amaruie, ceea ce o face mai putin apetisanta. Ca sa o consumi, o poti adauga in smoothie-uri sau o poti coace, impreuna cu fructul.
O banana de marime medie contine cantitati semnificative de vitamine si minerale recomandate zilnic:
Iar daca gasesti o modalitate sa consumi si coaja, primesti extra-beneficii pentru corpul tau.
“Coaja bananelor contine cantitati mari de vitamina B6 si B12, magneziu si potasiu. De asemenea, contine fibre si proteine”, explica nutritionista Laura Flores pentru LiveScience.
Alte utilizari pentru coaja de banane:
Daca nu ai de gand sa consumi cojile de banane, poti profita de beneficiile lor si in alt mod:
Sursa: perfecte.md