Rulade din lasagna cu umplutură de cașcaval

Rulade din lasagna cu umplutură de cașcaval

-
//
23.01.2017

Există un număr mare de rețete de lasagna – cu legume, cu carne, cu ciuperci etc. Este suficient să schimbăm umplutura și obținem un fel absolut nou. În această rețetă a fost modificată nu doar umplutura – din carne în cașcaval, ci și forma lasagna – din foi în rulade.

Rulade din lasagna cu umplutură de cașcaval

MOD DE PREPARARE

1. Blanșați roșiile, decojiți-le și mărunțiți-le în blender. Într-o cratiță, aduceți pasta de roșii până la fierbere. Sărați, piperați după gust. Reduceți focul și gătiți, amestecând ocazional, până volumul sosului scade de 2 ori.

2. Spălați, uscați și mărunțiți frunzele de pătrunjel. Curățați ceapa și tăiați-o felii. Măslinele tăiați-le rondele.

Rulade din lasagna cu umplutură de cașcaval

3. Încălziți în tigaie uleiul, căliți ceapa timp de 4-6 minute. Adăugați în sosul de roșii 1 lingură de pătrunjel, ceapa prăjită și măslinele. Amestecați și luați de pe foc.

4. Amestecați brânza cu cașcavalul de Adygei și parmezanul ras. Omogenizați. Adăugați restul de pătrunjel și amestecați încă o dată.

Rulade din lasagna cu umplutură de cașcaval

5. Amestecați bulionul de carne cu apă în proporție de 1:3 (nu este obligatoriu să luați 0,5 l de bulion și 1,5 l de apă, este important ca foile de aluat să aibă suficient lichid pentru a fierbe), aduceți la fierbere. Introduceți foile de aluat în bulion, câte una, pentru 1,5 minute, apoi clătiți-le cu apă rece. Îndepărtați lichidul de pe foile răcite cu ajutorul șervețelelor de hârtie.

6. Întindeți umplutura de brânză și cașcaval pe foile de lasagna, uniformizați. Formați rulade (numărul de foi de lasagna, precum a ruladelor depinde în mod direct de cantitatea de umplutură pe care o folosiți.  Cu cât mai subțire este stratul de umplutură, cu atât mai multe rulade veți obține și invers).  

Rulade din lasagna cu umplutură de cașcaval

7. Tăiați fiecare ruladă în jumătate. Aranjați ruladele în formă, turnați sosul de roșii. Acoperiți cu o folie și coaceți 30 de minute la 180 de grade.

Rulade din lasagna cu umplutură de cașcaval

Sursa