mamaplus

Ce destinații aleg basarabenii pentru sărbătorile pascale

-
//
08.05.2024

Sunt tot mai mulți basarabeni care aleg să petreacă sărbătorile pascale în afara ţării. Reprezentanţii agenţiilor de turism confirm că preferinţele în ceea ce priveşte destinaţiile alese rămân cam aceleaşi iar Turcia şi Egipt sunt cap de afiş. Nu lipsesc însă şi vacanţele exotice pentru cei ce-și permit să cheltuie mai mult.

mamaplus

În acest an, companiile de turism au înregistrat o creştere cu aproape 15 la sută a cererilor privind pachetele turistice din perioada săbătorilor pascale. Cele mai populare destinaţii sunt Turcia şi Egipt. Cei ce şi-au rezervat din timp o vacanţă, s-au bucurat de reduceri chiar şi de 40 la sută, transmite tvrmoldova.md.

Matei Sandu, agent vânzări, agenţie de turism: „În ultimii ani după pandemie atestăm o creştere considerabilă a turiştilor care preferă să sărbătoarească atât Paştele  cât şi restul sărbătorilor.”

Matei Sandu, agent vânzări, agenţie de turism: „Cel mai mult atestăm cereri cu sejur la mare precum ar fi Turcia sau Egipt. La fel se optează şi pentru excursii/citybreak-urile în această perioadă.”

Deşi criteriile de bază în alegerea destinaţiilor sunt preturile, basarabenii care au vrut să ciocnească ouăle roşii pe litoralul turcesc, au scos din buzunar până la 1.500 de euro pentru un sejur .  

Victoria Soltan, administrator, agenţie de turism: „Dacă vorbim de Turcia, destinaţie care e cea mai populară, într-un hotel care are servicii all inclusive, de la o mie de euro, pentru două persoane. Dacă vorbim de familie atunci noi întotdeauna recomandăm hotelurile cu specific famialiar atunci iaraşi vorbim despre 1 200 – 1 400 de euro.”

Foarte solicitate sunt şi city break-urile la Istanbul, Budapesta sau Paris. Sunt insă și oferte pentru cei dispuşi să-și golească buzunarele.

Matei Sandu, agent vânzări, agenţie de turism: „Excursia în Istanbul începe de 99 de euro per persoană, include 3 nopţi de cazare, trasnport şi servicii ghidului. Excursia în Budapesta începe de la preţul de 139 de persoană.”

Victoria Soltan, administrator, agenţie de turism: „Dubai este în top pentru această perioadă. Să zicem că ar fi shoping-ul în combinaţie cu plaja. Maldive – mai puţin dar am avut două solicitări anume pentru cerere în căsătorie acolo.”

Sarbătorile se prelungesc in Republica Moldova pentru ca multi credinciosi celebreaza și Paştele Blajinilor, pe 13 mai.