Băile de soare sunt foarte benefice pentru copii, pentru că le asigură necesarul de Vitamina D și sunt o soluție excelentă pentru profilaxia și prevenția rahitismului. Totuși, expunerea la soare a celor mici pentru o perioadă îndelungată de timp nu este recomandată. Tocmai de aceea, mulți părinți se întreabă cum ar putea să-și protejeze copiii de efectele negative ale razelor solare?

La copii, termoreglarea încă nu este formată și cu cât mai mic este copilul, cu atât mai periculoase sunt pentru el razele solare. Micuții se supraîncălzesc foarte repede la soare și chiar pot suferi arsuri, pentru că pielea fină a copiilor nu este în măsură să producă suficientă melanină.

Recomandări pentru o protecție solară eficientă pentru mămici și bebeluși

Îmbrăcămintea pentru bebeluși trebuie să fie confecționată din stofe naturale. Plimbările pot fi programate pentru prima parte a zilei și seara, când soarele nu mai este periculos. Nu uităm să ne protejăm capul cu un chipiu sau pălărie, pentru a ne feri de insolații. Totodată, ar trebui să avem cu noi o sticlă cu apă pentru o hidratare corespunzătoare.

Produse cosmetice pentru protecție solară

Pielea bebelușului poate fi ferită de razele UV cu ajutorul unor soluții cosmetice de protecție solară. SPF (Sun Protection Factor) este un parametru care indică timpul necesar apariției eritemului (roșeața) atunci când utilizăm un produs de fotoprotecție comparat cu timpul de apariție al eritemului pe o piele neprotejată. Cu cât mai deschis este tenul copilului, cu atât mai ridicat ar trebui să fie nivelul SPF. Produsele cosmetice cu protecție solară pentru copii conțin extract de aloe și mușețel, vitamina E, ulei de cătină și jojoba. Astfel de cosmetice hidratează intens pielea copilului, au un efect antioxidant și sunt hipoalergenice.

Citiți cu atenție limita de vârstă indicată pe ambalajele produselor!

Pentru nou-născuți există produse cu marcajul ”0+”. Cea mai mare parte de produse cosmetice cu protecție solară este indicată pentru categoria de vârstă 3+.

ATENȚIE! Prețurile afișate în acest articol sunt valabile la data publicării: iunie 2020.

MamaPlus.md vă pune la dispoziție o listă a produselor cu protecție solară pentru copii, care pot fi achiziționate în magazinele și farmaciile din Chișinău.

Produse cu protecție solară de la BIODERMA

mamaplus

Pielea fragilă și sensibilă a copiilor are nevoie de o îngrijire corespunzătoare împotriva razelor solare, care pot fi destul de periculoase în sezonul estival. Gama de produse Bioderma Photoderm Kid SPF 50 asigură o fotoprotecție înaltă prin stimularea mecanismelor de autoapărare ale pielii delicate și sensibile a copiilor. Produsele nu conțin parfum și parabeni și sunt hipoalergenice. Bioderma Photoderm Kid SPF 50 asigură o protecție maximă UVA/UVB (SPF 50+ / UVA 39) împotriva efectelor nocive ale soarelui (arsuri solare, intoleranța solară etc.). Formulă rezistentă la apă, fotostabilă, non-comedogenică.

Produsele cu protecție solară de la BIODERMA pot fi achiziționate în rețeaua FARMACIA FAMILIEI

Preț: Bioderma Photoderm Kids Spray SPF50+ 200m - 469.50 lei, Bioderma Photoderm Kids lapte colorat SPF50+ 100ml - 239.25 lei.

Site

Facebook

Cremă cu protecție solară HiPP Babysanft

mamaplus

Brandul Hipp Babysanft dezvoltă produse special create pentru pielea fină și sensibilă a copiilor. Produsele cu protecție solară pentru copii din seria Hipp Babysanft Sun protejează pielea bebelușului de efectele nedorite ale razelor solare și o hidratează intens. Produsele sunt hipoalergenice, nu conțin aromatizatori sau parabeni.

Produsele cu protecție solară a acestui brand pot fi achiziționate în magazinele HappyDuck, Bambino și în rețelele Farmacia Felicia, Hippocrates Farmacie, Farmacia Familiei, Farmacia Orient.

Preț: Hipp BabySanft loțiune pentru corp Sun 50 мл - 82 lei, Hipp BabySanft Sun roller SPF 50+, 50 ml – 64 lei.

Adresă: Chișinău, str. Calea Orheiului, 103/3

Site

Facebook

Loțiune cu protecție solară Babe Laboratorios

mamaplus

Acest produs are un factor înalt de protecție 50+ Sun Protecțion și protejează pielea de razele UVA-UVB. Loțiunea va proteja eficient pielea de efectul negativ al razelor ultraviolete, arsuri solare și apariția petelor pigmentare, se absoarbe rapid în piele și nu lasă urme albe pe haine. Ingredientele naturale care intră în compoziția produsului reîmprospătează pielea sensibilă, o hidratează eficient și o protejează de factorii nocivi. Extractul de aloe vera are un efect calmant și hrănitor, revigorează și regenerează pielea. Extractul de mușețel are efect antiinflamator, iar vitamina E are un rol antioxidant și funcționează ca o barieră protectoare împotriva razelor solare. 

Soluțiile cu protecție solară Babe Laboratorios pot fi achiziționate în magazinul online MAKEUP

Preț: Babe Laboratorios Sun Lotion SPF 50+ - 371 lei

Telefon: +373 (22) 843 630

Site

Facebook

Protecție solară pentru copii La Roche-Posay

mamaplus

Pielea copiilor este sensibilă și poate fi afectată de soare, astfel are nevoie de un nivel înalt de protecție împotriva razelor UVA și UVB. Protecție optimă pentru pielea celor mici reprezintă protecția cu factorul SPF 50+. Cremele de protecție solară pentru copii - La Roche Posay - special concepute și dedicate pentru pielea sensibilă a celor mici, protejează eficient împotriva radiațiilor ultraviolete, prevenind apariția fotodermatozelor sau fotosensibilității. 

Produsele acestui brand pot fi procurate în rețeaua FARMACIA FAMILIEI

Prețuri: 

La Roche Posay Anthelios Dermo-Pediatrics spray SPF 50 125ml - 444 de lei;

La Roche Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Wet skin Gel-fluid SPF 50+ - 519 lei;

La Roche Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Lapte SPF 50+ 250ml – 419 lei.

Site

Facebook

Produse pentru protecție solară BabyCoccole

mamaplus

Loțiunea de protecție solară BabyCoccole, special creată pentru a proteja împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UVA și UVB, are capacitatea de a îngriji cu blândețe pielea copiilor. Produsul conține exclusiv filtre fizice și naturale, fără alcool, coloranți sau aditivi de parfum. Este potrivit pentru pielea foarte sensibilă. 

Produsele BabyCoccole pot fi procurate în rețeaua de farmacii ELODY

Preț: BabyCoccole Lăptișor Protecție Solară SPF 30+ 200ml – 172 de lei

Site

Facebook

Loțiuni pentru protecție solară de la Chicco

mamaplus

Crema 50 SPF de la Chicco asigură o protecție maximă pentru pielea delicată a bebelușilor. Combinația de filtre minerale și organice formează o barieră eficientă și sigură împotriva razelor UVA și UVB. Produsul este inodor și rezistent la apă, conține vitamine E, care sporește eficacitatea ingredientelor protectoare și, de asemenea, hidratează pielea, îi îmbunătățește protecția naturală, nu conține alcool și coloranți.

Produsele Chicco pot fi procurate în rețeaua FARMACIA FELICIA

Prețuri: 

Chicco protecție solară Loțiune după plajă, 0+, 150 ml - 155 de lei;

Chicco protecție solară Sun-Spray SPF 30+, 12+, 150 ml – 252 de lei;

Chicco protecție solară Sun-spray SPF50+, 12+, 150 ml – 272 de lei.

Site

Weleda - protecție solară pentru bebeluși

mamaplus

Loțiunile de protecție solară pentru copii de marca Weleda ajută la protejarea pielii împotriva efectelor negative ale radiațiilor, astfel încât soarele să ofere bebelușilor numai căldură și bucurie. Produsele Weleda de calitate au filtre minerale și protejează cu încredere pielea sensibilă a copiilor. Uleiul organic de cocos presat la rece și cel de floarea-soarelui ajută la menținerea nivelului optim de umiditate pentru pielea bebelușilor, iar formula impermeabilă permite mamei să nu-și facă griji pentru reaplicarea cremei după baie. Seria Weleda pentru copii nu conține ingrediente și parfumuri sintetice active.

Produsele WELEDA pot fi procurate în magazinul online BIORGANIC

Prețuri:

Baby & Kids Sun Sensitive Cream SPF 50 150 ml - 516 lei;

Cremă protecție solară cu floare de colț SPF 50 Sensitive – 355 de lei.

Site

Facebook

Produse pentru protecție solară AQA BABY

mamaplus

AQA Baby oferă produse cosmetice unice pentru copii, dezvoltate pe bază de apă arteziană, neavând analogi pe piața din Republica Moldova. Conținutul loțiunilor permite cosmeticelor să fie absolut hipoalergenice, sigure, naturale și calitative pentru bebeluși.

Produsele Aqa Baby pot fi procurate în magazinele BABY BOOM

Prețuri:

Aqa Baby cremă protecție solară SPF50 75 ml - 102 lei;

Aqa Baby spray protecție solară SPF30 150 ml - 65 de lei.

Site

Facebook

Spray pentru protecție solară BABARIA COSMETICA

mamaplus

Textura ușoară a spray-ului este rapid absorbită, oferind protecție maximă și hidratare intensă pielii delicate a copiilor. Produsul are proprietăți calmante. Aloe Vera, care se regăsește în compoziție, hidratează și restabilește pielea expusă la lumina solară.

Produsele pentru protecție solară BIODERMA pot fi procurate în magazinul online COSMETIC SHOP

Preț: Spray-spumă de protecție pentru copii SPF50, 200 ml - 332 de lei

Site

Soluții de protecție AVENE SUN CARE

mamaplus

Loțiunile pentru copii SPF50 + Sun Care Avene au un grad foarte ridicat de protecție și sunt special concepute pentru a proteja pielea sensibilă a bebelușilor. Aceste produse conțin o cantitate minimă de filtre chimice. Avene Sun Care hidratează și hrănește pielea fără a lăsa urme strălucitoare și pete pe haine.

Produsele pentru protecție AVENE pot fi procurate în rețeaua FARMACIA FAMILIEI

Prețuri:

Avene Spray pentru copii SPF50+ 200ml - 333 de lei;

Avene Lapte fotoprotecție ultraridicată pentru copii SPF50+ 100ml – 426 de lei.

Site

Facebook

Equilibra Aloe Line Cream SPF 50+

mamaplus

Produsele de la Equilibra Aloe Line Cream SPF 50+ reprezintă soluții ușoare pentru protecția pielii sensibile împotriva efectelor nocive ale razelor solare, fără parfumuri. Uleiul de migdale dulci și untul de shea, incluse în conținutul cremelor, oferă umiditate și elasticitate pielii, iar uleiul de morcovi protejează bariera naturală a pielii de efectele nocive ale soarelui. Compoziția este alcătuită, de asemenea, din ulei de argan și vitaminele E și A, care au un efect antioxidant eficient.

Produsele pentru protecție ale acestui brand pot fi procurate în rețeaua FARMACIA FAMILIEI

Preț: Equilibra Aloe Set Cremă protecție solară SPF50+ 150ml + Cremă calmantă după plajă pentru copii 150ml - 215 lei

Site

Facebook