mamaplus

Dr. Diana Munteanu-Covila, despre cea mai sigură metodă de regenerare a tenului cu propria plasmă

-
//
18.11.2021

Toate femeile își doresc să aibă un ten impecabil, deoarece pielea sănătoasă și frumoasă este cartea lor de vizită. Tratamentul PRP este o metodă excelentă de regenerare a țesuturilor cu ajutorul propriei plasme. Cum se realizează acest tratament, ne dezvăluie medicul specialist dermatolog și coordonator al clinicii Estetic-Sana Diana Munteanu-Covila.

PRP terapia înseamnă plasmolifting, plasmă bogată în trombocite, terapia Vampir, terapia Dracula. PRP provine din limba engleză și înseamnă “platelet-rich plasma”, adică plasmă îmbogățită cu trombocite.

mamaplus

S-a constatat că trombocitele şi factorii de creştere din sânge au o capacitate proliferativă importantă, un rol decisiv în repararea țesuturilor distruse şi sunt prin urmare, folosite pentru tratamentul diferitelor leziuni în medicină și în deosebi în medicina estetică. Tratamentul PRP stimulează capacitatea organismului de autovindecare și regenerare, ajutând la formarea unui nou țesut prin injectarea propriei plasme.

mamaplus

Cum se efectuează tratamentul?

Se aspiră într-o seringă sânge venos de la pacient, care apoi se centrifughează după protocol un anumit număr de minute și viteză de rotații. Eprubetele sunt dotate cu un filtru special pentru a produce separarea eritrocitelor de plasmă. Plasma restantă conține trombocite şi factori de creştere. Se injectează imediat în zona necesară tratării.

mamaplus

Cui se adresează? Ce afecțiuni pot fi tratate cu PRP?

 • rejuvenare față, mâini
 • corecție riduri
 • îmbunătățește culoarea tenului
 • corecție vergeturi
 • corecție cicatrici (în asociere cu laser șlefuire)
 • rejuvenare vaginală
 • tratamente asociate în psoriazis
 • alopecie
 • ulcere trofice în diabet zaharat, varicoză
 • eczeme (dermatoze)
 • reabilitează pielea după expunerea în exces la razele solare
 • accelerează procesele de restabilire a pielii după peeling-ul chimic sau cu laser
mamaplus

De câte ședințe e nevoie?

Pentru un rezultat optim se recomandă 3-6 ședințe pe an la interval de 2-3 săptămîni sau conform indicațiilor medicului.

Tratamentul PRP poate fi combinat cu alte proceduri?

Tratamentul cu PRP poate fi asociat şi chiar este indicat a fi asociat cu injectarea de alte produse cum ar fi acidul hialuronic, ozon, polinucleotide, care oferă o mai bună hidratare a pielii și accelerează regenerarea celulară.

Ce riscuri poate avea tratamentul?

Terapia PRP nu este supusă riscurilor, aceasta este sigură atât din punct de vedere al recoltării cât şi al injectării produsului preparat. Investigații paraclinice suplimentare nu sunt necesare, produsul preparat şi injectat fiind unul propriu al pacientului.

Medicul dermatolog va alcătui individual planul de tratament potrivit necesității tenului Dvs.

Optează pentru cele mai sigure tehnologii împreună cu specialiștii clinicii Estetic-Sana!

Clinica Estetic-Sana este un complex modern care combină un număr imens de proceduri de întinerire, cele mai eficiente și progresive în medicina estetică, tratamente complexe în acnee, cicatrici, cuperoză, toate tipurile de epilare definitivă, ozonoterapie, hidrocolonoterapie, remodelare corporală. Clinica dispune de aparataj modern, inclusiv 7 aparate de laser performante pentru toate inestetismele. 

Adresa: Chișinau, str. Alexandru Cel Bun 108/1
Telefon: (+373 22) 23 29 62, 0692 63 873
E-mail: estetic-sana@mail.ru
Facebook
Instagram

Site