Copiii cresc atât de repede încât nici nu reușești să savurezi din plin fiecare clipă din viața lor. Tocmai de aceea, este necesar să imortalizezi cele mai importante momente într-un album al bebelușului. Svetlana Goncearova creează albume personalizate pentru cei mici, în care poți păstra amintiri pentru secole.

mamaplus

Cum ai ajuns la ideea să creezi albume personalizate?

Am început să realizez albume pentru copii recent, dar încă din copilărie am fost o fire creativă. Întotdeauna mi-a plăcut să desenez și să creez diverse lucruri cu propriile mâini. La început am studiat la o școală de artă, apoi la Academia de Arte în calitate de designer de interior. Ulterior, am încercat să mă regăsesc în diverse domenii creative până când am descoperit scrapbooking-ul, care m-a fascinat. Am început a realiza cărți poștale simple, plicuri, cutii și apoi am trecut la proiecte mai mari. Timp de vreo 8 ani am fost decorator la diverse evenimente, am făcut invitații, plicuri, cărți de dorințe și alte accesorii.

Mai târziu, am decis să schimb puțin cursul și să încep să fac albume pentru copii. Totodată am început să fac jurnale și carnete pentru notițe. Acum sunt foarte mulțumită de ocupația mea. Îmi place ceea ce fac și fiecare rezultat îmi aduce o satisfacție enormă.

Ce materie primă folosești la crearea lor?

Albumele sunt realizate din carton. Pentru copertă folosesc bumbac sau piele artificială. Și, bineînțeles, detaliile sunt butoane, nasturi, dantelă, panglici și alte elemente decorative.

Paginile pentru album le imprim pe hârtie groasă, iar pentru carnețelele cu notițe folosesc hârtie mai subțire.

Cât durează procesul de lucru asupra unui album?

Dacă vorbim despre un album standard, atunci aproximativ 4-6 zile. Iar dacă este o comandă specială, poate dura de la o săptămână la două, deoarece țin cont de toate dorințele clientului.

Ce putem scrie în ele?

Fiecare mamă dorește să surprindă, să salveze fiecare minut din creșterea copilașului său.

Baby book este o carte care vă va ajuta să vă amintiți fiecare moment important, primele succese și realizări, să descrieți clipele petrecute alături de cel mic, lucrurile amuzante și etapele de creștere ale copilului. De asemenea, veți putea atașa fotografii cu bebelușul. Din engleză, Baby Book s-ar traduce „cartea unui copil”, dar în realitate este cartea mamei.

Care a fost cea mai complicată comandă pe care ai realizat-o până acum?

Probabil, cel mai memorabil a fost primul album. A trebuit să mă gândesc cum să-l fac, cum să unesc paginile, cum va arăta coperta, ce materiale și elemente de decor să folosesc și, bineînțeles, tema albumului.

mamaplus

Cât costă, în medie, un album și ce dimensiuni are?

Prețurile sunt diferite, începând de la 300 de lei. Totul depinde de conținutul albumului, decorul și dorința clientului. Mărimea albumului standard este 21x21 cm, uneori fac și în format A4.

De ce este bine ca fiecare părinte să procure un astfel de album?

Notițele mamei sunt o colecție a tuturor evenimentelor memorabile legate de copil, începând de la nașterea sa. Fiecare părinte vrea să își amintească când a ieșit primul dinte, care a fost primul cuvânt, când copilul a început să meargă, etc.

Imaginați-vă câte emoții calde va simți copilul când va crește și îi veți transmite acest album. Și cât de plăcut va fi pentru voi să răsfoiți și să citiți toate notițele despre copil.

Cine sunt clienții tăi și cum pot face comanda?

Albumele copiilor le comandă mămicile, bunicii sau prietenii care vor să facă un cadou. Carnețelele personalizate sunt cumpărate în mare parte de femei, care nu-și fac notițe în gadgeturi, ci pe foaie.

Pentru a efectua o comandă, clienții trebuie doar să-mi scrie pe Facebook sau Instagram.

Care sunt planurile tale pentru viitor?

Recent am devenit interesată și pasionată de ilustrare. Am o idee de a crea personaje pentru paginile albumelor mele și abia aștept să o realizez.