De câțiva ani, gențile croșetate sunt la mare căutare. Acestea și-au găsit locul în șifonierele fashionistelor și ale vedetelor internaționale. Mici, cochete și colorate, poșetele create manual scot orice ținută din anonimat. Marina Brovco este o tânără care și-a urmat pasiunea și croșetează atât genți, cât și alte lucruri inedite pentru femei și copii.

mamaplus

Când ți-a venit ideea să creezi genți?

Ideea de a crea genți handmade mi-a venit după ce am văzut pe Internet lucrările meșterițelor din Rusia. Mi-a plăcut foarte mult această idee, pentru că este originală și frumoasă.

Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?

Am studii în domeniul contabilității, dar și în afaceri și management. Nu am lucrat în aceste domenii, deoarece am fost întotdeauna atrasă de munca pentru suflet. Îmi doream ca hobby-ul și munca să fie un tot întreg, iar croșetatul este combinația perfectă pentru mine.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Am învățat să împletesc de una singură, dar nu voi ascunde faptul că acest talent a fost moștenit într-o oarecare măsură de la bunicile mele (ambele știau să croșeteze și să coase).

Care este sursa ta de inspirație?

Mă inspir din cărți, internet, master-class-uri și bineînțeles din imaginația mea.

Cât timp îți ia să faci o geantă cap-coadă și cât costă?

O geantă medie îmi ia cam 2 zile, iar prețurile variază între 600 și 800 de lei, cele mai mari costă până la 1000 de lei.

Ce categorie de femei cumpără, de obicei, gențile create de tine?

De obicei, gențile sunt cumpărate de fete și femei cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, care prețuiesc munca manuală.

Ce produse croșetate mai ai în portofoliul tău?

Cel mai des croșetez coșuri pentru interior, șlapi, jucării pentru copii, leagăne pentru bebeluși. Dar există și multe alte lucruri pe care le pot crea.

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

Le sunt recunoscătoare soțului meu, copiilor și, de asemenea, părinților care m-au susținut de la bun început și încă admiră ceea ce fac. Sunt mândri de mine, iar eu mă bucur să fiu mândria lor. Îmi iubesc foarte mult familia, fără ea nu aș fi devenit cine sunt acum!

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Cei care sunt interesați de munca mea, mă pot găsi pe Facebook și pe Instagram: @handmadechisinau. Am o abordare individuală pentru fiecare client și sunt fericită de fiecare comandă în parte.

mamaplus