mamaplus

Elena și Ion David creează antepremergătoare multifuncționale din lemn, care cuceresc orice copil

-
//
20.12.2019

Elena și Ion David sunt un cuplu din Moldova, care inițial a plecat în căutarea unei vieți mai bune peste hotarele țării. Însă, odată cu apariția copilului, cei doi tineri s-au ambiționat să-și făurească un viitor frumos acasă.  Aceștia au pus pe roate o mică afacere, mai exact creează lădițe, table-căsuțe și mașinuțe din lemn de la care nu-ți poți lua ochii. Cunoaște-le povestea și nu ezita să-ți bucuri copilul sau nepotul cu o jucărie utilă, multifuncțională și, cel mai important, eco-friendly.

mamaplus

Cu ce v-ați ocupat înainte de această activitate și cum v-a venit ideea să creați această mică afacere?

În Moldova, eu făceam scenografie pentru filme și spoturi publicitare, iar soțul meu era angajat într-o firmă de arhitectură.

La moment această afacere are în spate o sete și o dorință enormă de a crea și a ne stimula imaginația după o pauză lungă de inactivitate în domeniu, 3 ani pe care i-am petrecut peste hotare. 

Apariția copilului nostru a fost momentul când ne-am decis să revenim în țară. Am considerat că cea mai bună educație pentru copilul nostru este prin exemplul propriu, învățându-l să creadă în visurile sale și să își asume responsabilități.

Ideea a apărut atunci când eram în căutarea unui coș pentru depozitarea jucăriilor pentru băiețelul nostru Oliver. Căutam ceva deosebit, ceva care să-i facă spațiul de joacă mai special și să-i ofere personalitate. Și pentru că nu am găsit nimic, l-am creat singuri.

Așa a apărut prima mașinuță. Oliver era foarte fericit că avea ce împinge prin casă, iar ocupația lui preferată era sa scoată și să depoziteze înapoi jucăriile în mașinuță. În plus, el încăpea în ea, iar tăticul nu ezita să-l transporte prin casă. 

Când ați lansat Olilioly?

Olilioly a apărut pentru prima dată la Festivalul “Mai Dulce”, mai exact în luna mai a acestui an, după care a urmat IarmarEco.

mamaplus

Ce produse ați creat până acum? 

Am creat mai multe modele de mașinuțe, cărucioare pentru păpuși, lădițe, table de scris cu creta, suporturi pentru cărți și elemente de decor pentru camera copiilor.

Care dintre ele sunt cele mai solicitate?

Sunt 3 modele care se plasează aproape la același număr de solicitări.  

Modelul  Panda, mașinuța turcuaz și Luna. 

Care sunt beneficiile antepremergătoarelor?

Noi oferim multifuncționalitate, pe lângă faptul că mașinuțele sunt un pilon de susținere pentru primii pași, ele au și un spațiu de depozitare. Copiilor le place în această perioadă să pună și să scoată lucruri din ea. Astfel, copilașii sunt încurajați să învețe să strângă jucăriile într-un singur loc. Este mobilă, ceea ce face foarte comodă mutarea ei dintr-un loc în altul. Arată frumos în orice interior, iar după ce copilul crește, în ea poți depozita cărți, reviste, albume foto și multe alte lucruri.

mamaplus

La ce vârstă sunt recomandate  antepremergatoarele?

Noi le recomandăm copiilor de la 12 luni, deși copilul nostru la 10 luni deja îl folosea. Pentru că este dotat cu un spațiu de depozitare, îl puteți folosi și până când copilul începe să meargă.

Indiferent ce fel de antepremergător alegi pentru copil, acesta întotdeauna trebuie supravegheat.

Cât de rezistente, sigure sunt produsele și din ce materiale sunt confecționate?

Lemnul are o durată de viață lungă, el este rezistent la lovituri dure și niciodată nu se va rupe în bucăți mici, pe care copilul le va pune în guriță. Avantajul este că oricând poate fi revopsit sau reutilizat. Astfel, pot fi moștenite următoarelor generații de frați și surori. Cu siguranță, se merită să investești banii într-o jucărie de lemn față de una din plastic.  

Fiecare produs este personalizat în funcție de dorința clientului? 

Personalizarea dă o notă în plus valorii masinuței. Ne place să vedem numele copilului pe ele și vrem să credem că în timp capătă o valoare spirituală în legătură cu copilul. Noi des spunem: “Jucăria care a fost cu mine de la primii mei pași”.

mamaplus

Produsele sunt pictate manual?

Unele modele sunt vopsite manual, altele printate.

Care a fost cea mai complicată comandă de până acum?

Întotdeauna avem bătăi de cap cu anumite forme, dar soluții tehnice se găsesc mereu. Suntem deschiși noilor provocări, ne plac comenzile complicate, pentru că ele generează soluții interesante.

Ce produse pentru copii urmează să mai creați?

Am creat câteva produse individuale pentru anumiți clienți, care încă nu au fost plasate pe pagina noastră. Urmează lansarea tablelor de scris cu creta. Băiețelul nostru este încântat de ea. Avem multe planuri, dar ne place întâi de toate să le realizăm, testăm, iar abia apoi să le promovăm. Cumva produsele noastre cresc odată cu copilul nostru și necesitățile lui. Noi testăm totul pe el și dacă avem succes la el, mergem mai departe. 

Unde vă pot găsi potențialii clienți?

În curând vom lansa pagina noastră web: www.olilioly.com, acolo vor fi plasate toate produsele noastre. Clienții vor putea plasa comanda direct acolo, dar până atunci ne pot scrie pe Facebook sau Instagram @olilioly.