Elena e profesoară de limba și literatura română, a activat în acest domeniu aproximativ 9 ani, timp în care mereu își căuta o ocupație de suflet. Așa a ajuns să creeze jucării ecologice, care înduioșează pe fiecare, de la mic la mare.

mamaplus

Cum ai început să creezi păpuși?

Din economii am cumpărat o mașină de cusut ca să îmi cos haine și să evit situațiile penibile când purtam aceeași haină ca și elevele mele. Așa cum habar nu aveam de croitorie, eu abia de coseam un nasture, am cumpărat vreo două reviste Burda și după ele am cusut o bluză, apoi o pereche de pantaloni. Era un proces foarte istovitor din cauza că nu aveam îndemânare, însă la final simțeam o oboseală plăcută. Așa cum nu îmi puteam permite mult timp să stau la mașina de cusut, școala îmi ocupa tot timpul, coseam rar, dar mereu mă chinuia dorul de a crea ceva frumos. Navigam ore întregi pe Pinterest și fără să vreau mă atrăgeau jucăriile. Așa că într-o zi, din niște resturi de stofă am cusut un ursuleț, apoi o pisică. Erau așa de nostime...

mamaplus

Unde ai învățat cum se confecționează aceste jucării?

Am învățat singură să cos jucării. Cel mai important lucru a fost că oamenii au reacționat frumos chiar de la prima jucărie. Au început să comande și eu mereu mi-am îmbunătățit tehnica. Îmi place că jucăriile mele bucură și dezvoltă sentimente frumoase nu doar la copii, dar și la maturi.

Cum arăta prima ta lucrare?

Ziceam că prima lucrare a fost un ursuleț. Foarte simplu ca model, dar nostim și plăcut. Apoi am făcut o pisică, era tare cochetă, avea mărgele și fustă tutu.

Cât timp îți ia confecționarea unei păpuși?

Chiar dacă cos deja de mai mulți ani și îndemânarea mea a crescut simțitor, lucrul la o jucărie e foarte migălos. Mai ales că eu mereu mai adaug ceva, mai modific. Îmi place să le fac din ce în ce mai complexe și realizate profesionist. În mediu, o păpușă se naște în 2-3 sau chiar 4 zile.

mamaplus

Cât trebuie să scoatem din buzunar pentru o păpușă creată de tine?

Prețul unei păpuși începe de la 350 de lei și crește o dată cu modelul și complexitatea, ajungând până la 450-600 de lei.

Unde pot face comenzile potențialii clienți?

Comenzile le primesc pe pagina de Instagram “linka.jucarii_handmade” sau pe pagina de Facebook “Jucării cu suflet”.

mamaplus