Arina este o actriță din Rusia, stabilită la Chișinău, care în timpul concediului de maternitate s-a reprofilat. Acum, aceasta creează adevărate opere de artă, de purtat la gât, la urechi, în păr sau pe haine. Accesoriile cu flori ale artistei trasformă orice ținută în una deosebită și exclusivistă.
 

mamaplus

Cine stă în spatele brandului solo.mi.a_jewerly?

Mă numesc Arina, recent m-am mutat din Sankt Petersburg la Chișinău, sunt artistă în teatrul rusesc "С Улицы Роз" și am predat actorie la liceul teatral, dar ulterior am ieșit în concediu de maternitate - astfel, de fapt, a început calea creării brandului Solo.Mi.A.
Numele brandului are o dublă decodare: SOLOmatina MIhailovna Arina (nume, patronim, prenume) și solis (lat.) - soare - „Soarele este în mine”.

De ce anume bijuterii cu flori?

Cred că natura care ne înconjoară este coroana Armoniei. Iar armonia este idealul stării interioare a unei persoane, spre care vrei să aspiri. De aici și ideea de a crea bijuterii care să ofere un „moment” imortalizat al naturii. Mi-am dorit să fie ceva asemănător fotografiei, astfel încât atunci când te uiți la bijuterii, să vezi imagini cu o pădure în miez de vară, o poiană, un foc, melodii la chitară... sau un buchet de flori de câmp, cules la ora 5 dimineața, cu picături de rouă, după ce ai mers toată noaptea desculț și ai vorbit despre ceva și, în același timp, despre nimic cu cineva drag. Pentru că nu este doar un accesoriu stilat, ci o mică secvență din zi, care rămâne în suflet.

Care este procesul creării unui astfel de accesoriu?

Procesul de creație constă din mai multe etape, pentru început florile trebuie colectate și uscate corect, altfel există riscul să putrezească în interiorul produsului.

După ce tot materialul a fost pregătit, urmează etapa de selecție a combinațiilor, compoziției, culorilor colecției, aceasta este partea cea mai interesantă și creativă. Dacă produsele sunt realizate la comandă, realizez o multitudine de compoziții pentru client, pentru ca acesta să aleagă ce îi place și să-mi spună ce și-ar mai dori.

Urmează procesul de turnare cu rășină, în funcție de complexitatea compoziției din interior - este, de asemenea, împărțit în etape, pentru a crea combinații în mai multe niveluri, pentru o lentilă frumoasă este nevoie de câteva zile. După întărirea completă, fiecare piesă este șlefuită, reumplută cu rășină, șlefuită din nou, iar ultimele două etape sunt lustruirea și fixarea furniturii.

mamaplus

Cât timp îți ia să faci o pereche de cercei?

O pereche, în funcție de complexitatea compoziției din interior, poate dura de la 4 la 14 zile, dar acum am mai multe comenzi, așa că prevăd întotdeauna timpul de producție de la 3 la 5 săptămâni.

Ce pot găsi potențialii clienți în colecțiile tale de accesorii?

În colecțiile mele sunt tot felul de accesorii: inele, pandantive, cercei, broșe, agrafe de păr.
Împreună cu clientul, în general, putem inventa orice forme și seturi non-standard... este un proces foarte interesant.

Iar în plan spiritual, în bijuteriile mele poți găsi o mică lume vie, de la care ți se face mai ușor și mai cald în suflet.

Cine sunt clientele tale?

Clienții sunt complet diferiți: cineva comandă pentru el însuși, cineva - pentru un cadou, foarte des bărbații fac comenzi pentru doamnele lor.

Ce flori preferă să poarte moldovencele la gât și la urechi?

Fetele sunt pasionate de hortensii și ozothamnus, dar majoritatea, totuși, iubesc accesoriile cu compoziții și un număr mare de flori diferite.

Unde putem purta bijuteriile create de tine?

Pentru bijuteriile mele nu este nevoie să cauți un motiv - există variante de zi cu zi, de mărime medie, în una sau două nuanțe, foarte discrete și în același timp exclusiviste, dar există opțiuni de vacanță - colorate, cu compoziții luxuriante, care te vor face să ieși în evidență din mulțime la un eveniment de amploare, de exemplu. La comandă, realizez bijuterii pentru o anumită ceremonie, alegem florile, forma, detaliile accesoriilor și creăm un set care să se potrivească perfect ținutei.

Cum te pot găsi potențialele cliente?

Toate informațiile sunt în profilul de Instagram: solo.mi.a_jewelry, mă puteți contacta acolo sau la telefon.

mamaplus