mamaplus

Inesa Voscoboinic încurajează mămicile să meargă în vacanță cu bebelușii. Recomandările jurnalistei

-
//
24.07.2019

Prezentatoarea TV este în vacanță cu soțul și fetița sa de doar 2 luni. Inesa și Dmitri au ales drept destinație Grecia - o țară specială pentru cuplul lor. Familia Cutenco se bucură de soare, mare și nisip pe insula Creta, acolo unde jurnalista a sărbătorit și cea de-a 28-a aniversare.

mamaplus

Pentru ce destinație ați optat în această vară?

Cuplul nostru este legat de Grecia sentimental. Am trăit multe momente extraordinare aici, unul dintre ele fiind nunta noastră. Și iată că pentru prima noastră vacanță cu Priya am ales tot această țară și anume insula Creta!

Cum a făcut față călătoriei Priya?

Priya a suportat foarte bine zborul de 2 ore și apoi drumul de încă 3 ore spre hotel, a dormit în tot acest timp, cu toate că în mod normal nu obișnuiește să doarmă atât încontinuu.

mamaplus

Cum ai putea caracteriza prima vacanță cu bebe?

Se pare că Priyei îi place marea la fel de mult ca și mie.

Sunteți cu cineva care vă ajută sau vă descurcați singuri?

Am mers în 3, Priya este foarte cuminte, doarme mult, bine, așa că reușim și să ne odihnim, și să ne bronzăm.

Ce hăinuțe și accesorii ai pus în bagajul fetiței?

Pelincuțe impermeabile și obișnuite, păturele, prosoape, body-uri, haine mai groase pentru seară și, bineînțeles, multe rochii. De asemenea, am luat cu noi un cărucior ușor pentru călătorii, produse și accesorii pentru îngrijire (foarfecuță pentru unghii, aspirator nazal, cremă sub scutec, loțiune pentru corp, cremă pentru băiță, etc). Indispensabile sunt și șervețele umede, crema cu protecție solară spf 50, scutecele obișnuite și pentru înot, laptele praf pentru orice eventualitate și cortul anti-UV.

mamaplus

Ai luat o trusă medicală pentru bebeluș? Ce a conținut aceasta?

Da, sigur, am luat o trusă medicală, în care avem toate medicamentele recomandate de medicul neonatolog (în caz de febră, vomă, alergie, dureri de burtică, etc).

Ce le-ai putea recomanda tinerelor mămici care vor să meargă în vacanță cu bebelușii?

Le-aș recomanda mămicilor să nu le fie frică să meargă în vacanță cu bebelușii, pentru că este o perioadă în care femeile în special au nevoie de puțină relaxare, vitamina D și sunetul valurilor. Dar să aleagă cu atenție destinația și să se echipeze corespunzător.

Ce planuri mai aveți pentru această vară?

Mai planificăm să plecăm o dată la mare în luna septembrie, dar încă nu am ales destinația.