mamaplus

Alexandra Shine a născut un băiețel în mare secret: ”Îmi seamănă foarte mult!” (EXCLUSIV)

-
//
27.05.2022

Acum o lună, în data de 27 aprilie, celebra dansatoare și interpretă de la noi, Alexandra Shine, și-a îmbrățișat pruncul pentru prima oară. Vestea vine după ce, în luna februarie a acestui an, artista anunța că s-a căsătorit la București, unde este stabilită de câțiva ani. Astăzi, micuțul lor Maxim împlinește o lună de viață și cu această ocazie, proaspeții părinți au făcut marele anunț și pentru prietenii de pe rețelele sociale. MamaPlus.md a realizat un interviu exclusiv cu Alexandra Shine, în care am aflat multe detalii interesante despre căsnicie, sarcină și nașterea micuțului Maxim.

Ce surpriză frumoasă ne-ai făcut astăzi! Cum ai reușit să păstrezi secretul cu sarcina, fiind o persoană publică?

Eu am simțit că am nevoie de intimitate. Am simțit că vreau să las pentru mine tot ce trăiam și am ales să nu fac niciun anunț. Mama mea și  prietenii foarte apropiați știau, evident. Am ținut departe de publicul larg acest moment pentru că voiam să mă asigur că eu și bebelușul suntem bine. Acum pot să încep să vorbesc despre experiența aceasta. Între noi fetele, pot să vă zic că am devenit și un pic superstițioasă în această privință. Până la urmă, fiecare femeie are dreptul la această alegere.

Povestește-ne puțin despre soțul tău și cum l-ai anunțat că veți deveni părinți?

Am avut marele noroc că ne-am găsit unul pe celălalt. Iosif este un tată și un soț iubitor, atent și grijuliu și nu cred că visam la ceva mai mult. Este din Arad și am făcut cunoștință în perioada pandemiei, pe rețelele sociale. Prima noastră întâlnire a fost anul trecut, pe 23 aprilie. Un an mai târziu, pe 27 aprilie, s-a născut bebelușul nostru. Ne-am căsătorit pe 22.02.2022 – o zi simbolică și magică. Am fost doar la starea civilă și urmează să organizăm un eveniment de familie în viitorul apropiat. Povestea noastră a evoluat destul de repede și am fost de nedespărțit încă de la prima întâlnire. Spuneam anterior într-un interviu că vreau să am o familie și să devin mamă și uite că mi s-a îndeplinit surprinzător de rapid acest vis!

mamaplus

Cum a fost pentru tine ziua în care ai aflat că ești însărcinată?

A fost foarte neașteptat pentru mine, fiind o sarcină neplanificată. La revenirea din vacanța de vară din Grecia, mi-am dat seama că se schimbase ceva în organismul meu și, pentru liniștea mea, ca să pot să-mi beau spritz-ul meu de seară, am făcut un test de sarcină. Spre marea mea uimire, am văzut două liniuțe clare. Ulterior, am fost la control și am aflat că sunt în a șasea săptămână de sarcină.

Vrem să aflăm mai multe detalii despre sarcină și ce provocări ai avut pe parcurs?

Am avut toxicoză. Să spun că mi-a fost foarte greu, nu pot să spun. Am vomitat, eram foarte sensibilă la mirosuri. Le simțeam într-atât de tare încât la un moment dat am scos toată lenjeria, pijamalele și le-am spălat pe toate. Nu mai suportam mirosul de detergent și îmi părea foarte puternic.

Tu, fiind o gurmandă veritabilă, ai avut niște pofte mai speciale în perioada sarcinii?

Să știi că nu am fost niciodată fana dulciurilor, însă în timpul sarcinii pofteam la dulciuri în fiecare zi, ceea ce nu mi s-a întâmplat niciodată. Chiar dacă ador murăturile în mod normal, în sarcină nu puteam să mă ating de ele.

Dulciurile ar putea schimba puțin cifra de pe cântar...

Eu am fost atentă cu asta și nu am vrut să adaug multe kilograme. Am mers la sport, în parc, la pilates pentru gravide și am făcut tot ce pot ca să rămân cât de cât în formă. Oricum, am adăugat 20 de kilograme. După naștere, am început să le dau jos încetișor.

mamaplus

Care e cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o în sarcină?

Imediat după ce am aflat că sunt însărcinată, am început să citesc multe lucruri și nu cred că acest citit mi-a făcut bine. După ce citești unele articole, începi să te panichezi și mai mult – începând cu toate riscurile posibile și imposibile și terminând cu bacteriile periculoase care se găsesc aproape în orice. La un moment dat, mi-am dat seama că îmi fac rău și m-am oprit. Atunci când nu știam unele lucruri, organismul meu reacționa și se adapta mult mai ușor. Recomandarea mea este să citiți, dar să nu exagerați.

Care a fost prima ta reacție când ai aflat că vei avea un băiat?

Prima reacție a fost interesantă, pentru că eu de fapt credeam că voi avea o fetiță. Îmi imaginam cumva în sinea mea că m-aș descurca mai bine cu o fetiță și în prima jumătate de oră după ce aflasem că este de fapt băiat, aveam tot felul de gânduri... După asta, mi-a venit spontan și prenumele lui – Maxim. Noi nu avem rude cu acest prenume, nu a fost în cinstea cuiva. Eu am avut un fel de sentiment puternic care îmi spunea că în burtică este Maxim. Am mers acasă și l-am anunțat pe Iosif că vom avea un băiat care se va numi Maxim...

Și viitorul tătic a fost de acord cu acest prenume?

Nu, el nu a fost de acord inițial și urma să aleagă el un al doilea nume, însă a devenit foarte obișnuit cu numele Maxim și nu am mai revenit la acest subiect.

mamaplus

Ați avut și o petrecere de dezvăluire a sexului bebelușului?

La noi s-a întâmplat să aflăm în mod spontan cine se ascundea în burtica mea, pentru că am făcut o investigație medicală importantă la 9 săptămâni de sarcină, prin intermediul căreia poți afla mai multe despre starea fătului sau eventuale patologii. Când a venit rezultatul, am aflat și faptul că voi avea un băiat.

La câte săptămâni de sarcină ai născut și cum a avut loc nașterea?

Eu am avut cezariană programată, din cauza că în urma accidentului de acum câțiva ani, mi-am fracturat bazinul și nu am avut de ales. În săptămâna 38 și 3 zile a fost programată cezariana, dar am avut și o complicație înainte de asta și chiar aș vrea să atenționez femeile însărcinate despre un moment important. Eu făceam sport, mergeam foarte mult pe jos și m-am trezit cu o sângerare spotană la șapte luni de sarcină. M-am speriat foarte tare, am fost spitalizată, am avut și travaliu, dar a fost oprit medicamentos. Mai departe, am stat foarte cuminte și am avut voie să merg doar până la baie și înapoi, în pat. Aveți grijă, dragi femei însărcinate! Chiar dacă vă pare că aveți putere, că totul este bine, nu exagerați cu efortul fizic.

Cum a fost pentru tine interacțiunea cu medicii din București în perioada sarcinii și la naștere?

Așa s-a întâmplat că medicul meu este din Moldova. Doamna Irina Antohi este stabilită de mult timp la București. Am născut la o clinică privată. Am avut posibilitate și a fost alegerea noastră. Maxim s-a născut sănătos, scorul 9 Apgar, 3,050 kg și 52 de centimetri.

mamaplus

Spune-mi mai multe despre micuțul Maxim...

Îmi seamănă foarte mult! A ieșit efectiv copia mea, am și niște poze din copilărie și toți sunt uimiți când văd asemănarea. Le arăt deocamdată prietenilor. Are păr negru, ochi închiși la culoare, dar am înțeles că se pot schimba toate cu timpul. Este destul de cumințel și știe deja ce-i de făcut ca să ne convingă să-l ținem în brațe toată ziua... Suntem niște părinți norocoși!

Cum decurge alăptarea micuțului?

Chiar dacă am făcut tot ce îmi stă în puteri ca să-mi alăptez puiul la sân, cu natura și cu genetica nu te pui. Am apelat la un specialist în lactație, am băut ceaiuri speciale, am cumpărat și pompa de sân, dar fără rezultat. Eu mai încerc, dar nici mama mea nu a avut. Ea m-a liniștit și mi-a spus că e genetic. Încerc să nu îmi fac griji, pentru că sunt foarte mulți copii care sunt pe formulă și totul este în regulă.

Ce sentimente te copleșesc la o lună după ce ai devenit mamă pentru prima oară? Îți vine să cânți, să dansezi?

Îmi vine să dorm! (n.r.: râde) Există acest sentiment puternic de dragoste, dar și de responsabilitate și grijă față de cel mic. Te copleșește când te gândești: ”Doamne, dacă se întâmplă ceva?” Trebuie să mai lucrez cu asta. La noi mama e panicată, iar tatăl e liniștit.

Deci, n-ai nicio șansă să ai semne de depresie postnatală...

Cu siguranță, nu. Sunt semne de oboseală și vreau să le sugerez femeilor care au născut recent, să nu le fie frică să ceară ajutor. În cazul nostru, nu avem bunicii alături și chiar ne este greu din acest punct de vedere. Știm însă că nu suntem primii sau ultimii părinți care se confruntă cu asta, dar dacă aveți posibilitate să vă bucurați de ajutorul cuiva, ar fi bine să apelați. Sunt o mămică relaxată în privința treburilor casnice. Praful din apartament se poate șterge și peste două săptămâni. Cel mai important este să fii odihnit și sănătos. Pentru copil este primordial să aibă părinți sănătoși atât fizic cât și mental. Iosif mă ajută foarte mult și îi sunt recunoscătoare pentru asta.

mamaplus