mamaplus

De ce este important să lași copilul în scaun auto după accident

-
//
30.08.2024

Un paramedic a dezvăluit de ce nu ar trebui să vă scoateți niciodată copilul din scaunul de mașină, dacă aveți un accident rutier. Ea a postat un sfat salvator pentru părinții și îngrijitorii care conduc cu copii.

mamaplus

„Accidentele de mașină pot provoca leziuni interne sau ale coloanei vertebrale grave care nu sunt vizibile. Impactul poate fi semnificativ, iar mutarea micuțului poate provoca daune suplimentare”, a avertizat Nikki Jurcutz, transmite adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, este important să vă lăsați copilul în scaunul auto dacă aveți un accident de mare viteză, de peste 60 km/h, dacă există un impact lateral al mașinii și dacă există daune semnificative.

De asemenea, ar trebui să vă abțineți de la mutarea acestora dacă micuțul este rănit și există semne de leziuni la nivelul capului, gâtului sau coloanei vertebrale.

În plus, paramedicul i-a îndemnat pe părinți să își lase copiii pe locurile lor dacă airbagurile au fost declanșate în apropierea lor. Evident, dacă nu amenințare imediată și dacă nu există posibilitatea unor coliziuni ulterioare.

Când puteți interveni

 

În cazul în care trebuie să scoateți copilul din mașină din cauza unui pericol, cum ar fi un pericol în trafic, desfaceți și scoateți întregul scaun auto cu copilul încă în ham sau folosiți foarfece pentru a tăia curelele.

Paramedicul a îndemnat părinții și îngrijitorii să nu își facă griji cu privire la deteriorarea scaunului, deoarece majoritatea scaunelor auto vor trebui înlocuite după un accident.

Cu toate acestea, dacă mașina fumegă, copilul este inconștient sau are nevoie de resuscitare cardio-respiratorie sau de administrarea căilor respiratorii, atunci scoateți copilul din scaun cu grijă.

„Dacă este conștient, țineți-l nemișcat pe corpul dumneavoastră până la sosirea paramedicilor”, a spus paramedicul.

De asemenea, trebuie să urmați aceiași pași și în cazul în care copilul se agită și poate provoca mai multe vătămări.

Când ar trebui să-mi las copilul în scaunul auto după un accident de mașină?

-În cazul unui accident cu viteză mai mare de 60 km/h

-Impact lateral

-Avarii semnificative ale mașinii

-Copilul este rănit în mod evident sau este cineva în mașină

-Semne de leziuni ale capului, gâtului sau coloanei vertebrale

-Airbagurile s-au declanșat în apropierea copilului

-Nu există o amenințare imediată.