mamaplus

Metode prin care te poți hidrata mai ușor în zilele toride de vară

-
//
26.07.2024

Toți știm că hidratarea este foarte importantă mereu, mai ales în zilele în care temperaturile sunt extrem de ridicate. Dacă de obicei nu consumi foarte multă apă, ai mai jos câteva metode prin care te poți hidrata mai ușor în zilele toride, potrivit specialiștilor.

mamaplus

Să bei mai multă apă pentru a te asigura că ești foarte bine hidratată pe tot parcursul zilei este primul pas. Vara trebuie să te asiguri mai mult decât oricând că hidratarea este un obicei în rutina ta zilnică. Dacă în prezent nu acorzi prioritate consumului de apă pe parcursul unei zile, află cum poți schimba acest lucru, transmite catine.ro

Metode prin care te poți hidrata mai ușor în zilele toride de vară

„Corpul tău este format din 50–70% apă și depinde de apă pentru a funcționa corect. Fiecare celulă, țesut și organ din corp are nevoie de apă pentru a funcționa”, spune Toby Amidor, expert în nutriție.

Hidratarea optimă este de dorit în rutina de zi cu zi. Consumul de apă pe parcursul unei zile are o mulțime de beneficii pentru o bună funcționare a organismului. Apa poate ajuta organismul să elimine toxinele și să scape de kilogramele în plus. De asemenea, ajută corpul să mențină o temperatură adecvată.

Hidratarea optimă ajută, de asemenea, la menținerea nivelului de energie. Apa este necesară pentru a transporta substanțele nutritive către celule. Pe de altă parte e important de menționat că deshidratarea cronică poate duce la probleme digestive, pietre la rinichi și hipertensiune arterială.

Ce să faci ca să bei mai multă apă zilnic

Când pierzi mai multe lichide decât consumi, corpul tău ajunge să nu aibă suficientă apă pentru a funcționa corespunzător. Te poți confrunta cu dureri de cap, amețeli, probleme digestive și oboseală. Deshidratarea poate, de asemenea, să-ți afecteaze memoria și capacitatea cognitivă.

Iată câteva sfaturi aprobate de experți care te ajută să bei mai multă apă în timpul unei zile.

Consumă alimente care conțin o cantitate mare de apă

Alimente precum pepenele verde și castraveții sunt în mare parte apă. Din acest motiv, alegerea acestor alimente te poate ajuta să te menții hidratată pur și simplu prin gustări. Aceste alimente au electroliți naturali, care contribuie la buna funcționare a organismului.

Pune-ți alarme pentru a consuma apă

Setează o alertă pe telefon în fiecare oră care să-ți amintească să consumi apă la intervale regulate de timp. Treptat, această metodă te poate ajuta să crești consumul de apă. În acest fel hidratarea nu va mai reprezenta o problemă pentru tine.

Folosește o sticlă de apă reutilizabilă

Achiziționarea unei sticle mari de apă poate fi, de asemenea, o modalitate utilă de a bea mai multă apă”. Cumpărarea unui astfel de recipient, care de obicei are și un aspect drăguț, te va ajuta să bei apă mai des.

Începe prin a încerca să bei cel puțin o sticlă plină pe zi și treptat crește cantitatea.

Asigură-te că ai mereu apă prin preajmă, inclusiv noaptea

Umple o sticlă de apă pentru a o avea la îndemână noaptea. În acest fel te poți hidrata inclusifv noaptea, când de cele mai multe ori vei transpira mult și vei pierde o cantitate însemnată de lichide din organism.

Încearcă apa infuzată cu arome

Bazează-te pe apa infuzată dacă ai nevoie de puțină aromă pentru a consuma apa mai ușor. Fructele stoarse în apa plată pot adăuga o aromă atât de necesară, mai ales dacă te numeri printre cei cărora nu le place gustul simplu ai apei.

Adăugarea unei note de lămâie, lime sau grapefruit în apă poate oferi gustului băuturii delicioase de care ai nevoie, fără a compromite integritatea băuturii.

Ascultă-ți corpul

Uneori, soluția cea mai evidentă este cea mai benefică. Răspunsul adecvat la semnalele interne pe care le trimite corpul tău este una dintre cele mai eficiente moduri de a rămâne hidratată. Bea apă când ți-e sete. Setea este modul în care corpul tău îți spune că ai nevoie de lichide.