mamaplus

Ce poți pune în apa bujorilor ca să reziste mai mult timp

-
//
17.05.2024

Sezonul bujorilor a început și este un prilej minunat pentru a le aduce parfumul deosebit în casă. 

mamaplus

Un buchet de bujori poate însenina ziua unei femei. Sunt flori parfumate, bogate, cu culori vibrante și cu o vibrație aparte. Bujorii pot rezista surprinzător de mult, cu condiția să li se acorde îngrijirea corespunzătoare.

Aceste flori parfumate îți vor aduce prospețimea lor în casă și îți vor bucura simțurile și privirea. Bujorii sunt florile care nu trebuie să lipsească din casa unei femei în ultima lună de primăvară.

Cumpără bujori îmbobociți

Atunci când alegi să cumperi bujori, încearcă să cumperi florile care nu s-au deschis încă. Sigur ești tentată să cumperi florile care s-au deschis pe deplin, dar acestea vor dura mult mai puțin în casa ta. Cumpărarea bujorilor îmbobociți necesită mai multă răbdare, dar și durata lor de viață va fi mai lungă.

Dacă vrei să ajuți bujorii îmbobociți să înflorească treptat, atunci este recomandat să așezi vaza cu flori într-un loc luminat și călduț. Razele soarelui vor ajuta florile tale să se deschidă complet.

Îndepărtează frunzele din partea inferioară a tulpinilor

Înainte de a pune bujorii în apă, specialiștii recomandă sî îndepărtezi frunzele crescute în partea inferioară a tulpinilor. Acestea nu trebuie să fie scufundate în apă. În felul acesta vei împiedica frunzele să putrezească în vază și să afecteze frumusețea bujorilor tăi.

Păstrează-i departe de lumina directă a soarelui

Chiar dacă este recomandat să-i păstrezi într-un loc luminos pentru a se deschise, bujorii nu trebuie amplasați în lumina directă a soarelui.

Acest lucru poate duce la degradarea mult mai rapidă a florilor tale. Poți observa petalele care vor cădea mult mai repede atunci când bujorii tăi sunt amplasați lângă fereastră.

Taie tulpinile și înlocuiește apa zilnic

Schimbă apa bujorilor zilnic sau măcar o dată la două zile. Tulpinile trebuie tăiate, de asemenea, pe diagonală. Acest lucru va ajuta la absorbția mult mai ușoară a apei. Folosește apă rece sau pune câteva cuburi de gheață în vaza ta pentru bujori.

Nu uita că aceste flori au nevoie de o atenție deosebită pentru a-și păstra parfumul proaspăt mai mult timp. Florarii de peste hotare spun că bujorii pot rezista până la 5 zile dacă au fost îngrijiți corect.