Poți prepara și altceva în afară de salata tradițională de vinete! Le poți prepara și umplute cu carne tocată, însă în perioada verii e mult mai sănătos să profiți de legumele de sezon. Mai jos găsești rețeta pas cu pas, după care să prepari cele mai gustoase vinete umplute cu legume și cașcaval.
Ingredientele necesare:
- 4 vinete
- 2 linguri ulei
- 1 ceapă
- 2 ardei
- 4 roșii
- 100 g cașcaval
- pătrunjel, sare și piper
Mod de preparare:
1. Taie vinetele în jumătăți pe lungime și scobește-le de semințe cu o lingură.
2. Toacă ceapa, ardeii și pulpa de vinete scobită. Încinge 2 linguri de ulei într-o tigaie și sotează legumele, până când toate ingredientele își schimbă culoarea.
3. Scoate legumele într-un castron și amestecă-le cu roșiile tocate cubulețe și cașcavalul ras.
4. Umple vinetele cu această compoziție și dă-le la cuptor acoperite cu folie de aluminiu sau de copt pentru 40 de minute la 180 de grade.
5. Înlătură apoi folia și mai dă o dată vinetele la cuptor pentru alte 15-20 de minute, sau până se rumenesc după gust.
Poftă bună!
Sursa