mamaplus

Silvia Petrov, despre viața postpartum: ”Eram la un pas de depresie, dar soțul mi-a găsit repede salvarea”

-
//
19.02.2020

Micuța Aris Rosalie împlinește astăzi 4 luni! Prezentatoarea TV Silvia Petrov spune că nu s-a așteptat să se descurce atât de bine după nașterea ei, chiar dacă deobicei părinții au o mulțime de întrebări și dileme în această perioadă.

Parcă am făcut copii toată viața mea. Recunosc totuși că prima lună după naștere a fost groaznică, pentru că am avut depresie postnatală din cauza oboselii și a lipsei somnului. Dormeam foarte puțin, doar 2 ore din 24. În plus, nu puteam să-mi accept noul meu statut și stil de viață. Noroc de soțul meu care a văzut că mă chinui și mi-a găsit repede salvarea – o vacanță! Știu că foarte multe mămici nu s-ar încumeta să meargă cu copil foarte mic într-o călătorie, dar noi am făcut-o și nu regret nicio clipă. Ba mai mult decât atât, eu recomand vacanțele cu bebelușii. Copilul se dezvoltă, socializează, simte marea, soarele. Când am revenit acasă și am mers la un control de rutină, neurologul a rămas uimit cât de mult se maturizase între timp fetița.

mamaplus

Tânăra mămică spune că nu și-a înfășat niciodată micuța și nu este adepta copilului ținut sub ”clopot de sticlă”.

O luăm peste tot cu noi și ea este obișnuită cu absolut tot ce facem noi și avem un program comun. Suntem o gașcă. Acest stil de viață este foarte benefic de la o vârstă atât de fragedă, pentru că micuța devine mai sociabilă. Aris Rosalie e foarte receptivă și atentă la tot ce se întâmplă în jurul ei. Știu însă sigur că nu voi sta niciodată cu telefonul în mână lângă ea. Este o vorbă care îmi place foarte mult: nu te grăbi să-ți educi copilul, ci educă-te pe tine în primul rând.

mamaplus

Silvia spune că foarte multă lume din anturajul său nu se aștepta să o vadă alăptând, din diverse motive. Instinctul matern este însă mai presus de orice, pentru că până în prezent, ea a petrecut în medie, 25.000 de minute sau 416 ore, alăptându-și fetița. Mai mult, Silvia nu se plânge de nopți nedormite și are mare noroc de asta.

Deși avem un pătuț atașat la pat, fetița doarme mereu lângă mine. Avem însă niște condiții: când dormim alături, renunțăm la perne și ne învelim cu o pătură comună. Niciodată nu o pun între mine și Sergiu. Când stăm la masă, avem un scaun special pentru nou-născuți și stă cu noi. Apropo, Aris Rosalie este o sportivă în devenire, pentru că o văd tare des făcând abdomene și mă amuză foarte mult cu asta. Nu îi place deloc să stea culcată pe spate.

mamaplus

Deși nu a povestit niciodată despre asta, Silvia a mărturisit că a avut o poftă mai neobișnuită începând cu luna a opta de sarcină.

Nu beau alcool deloc, dar am avut poftă de martini cu olive și înainte să intru în sala de naștere i-am zis soțului să-mi aducă. Bineînțeles că nu mi l-a adus nici până în ziua de azi, dar va veni vremea când îmi voi împlini pofta.

Menționăm că prezentatoarea TV Silvia Petrov este căsătorită cu omul de afaceri Sergiu Crețu din anul 2018.

mamaplus
mamaplus