mamaplus

Mămicile povestesc despre sarcină: ”Colegii de birou se prefăceau că nu aud cum iese aerul din mine”

-
//
22.11.2019

Grețurile matinale, schimbările bruște de comportament sau poftele nebunești sunt cele mai comune simptome, dar să nu rămâi surprinsă dacă vei trăi pe pielea ta și următoarele 10 simptome bizare de sarcină, spuse chiar de mămici.

1. „Nimeni nu mi-a spus că labele picioarelor mele se vor umfla încă pe jumătate din dimensiunea lor, și că vor rămâne așa multa vreme.”

2. „Buricul începe să arate de parcă stă să explodeze în orice moment. Coastele par să se dilate, întreg corpul ți se modifică...”

Gazele acumulate îmi făceau burta destul de vizibilă...

3. „Am fost una dintre norocoasele care nu a avut parte de stări de greață și vomă în primul trimestru, dar nici nu bănuiam cât de balonată eram, de fapt. Țin minte că îmi făceam selfie-uri cu burtica de gravidă când aveam doar 6 săptămâni. A trebuit să îmi iau adio de la jeanși și să mă îmbrac în colanți, bluze largi și pantaloni de gravide mult mai devreme decât aș fi crezut.”

mamaplus

4. „Nimeni nu mi-a spus că sarcina îmi va schimba și culoarea parului. Pletele mele roșcovane au devenit, treptat, blonde!”

5. „Sarcina îți afectează până și pigmentul pielii. Nu mă așteptam să îmi apară pistrui noi pe față sau anumite semne de naștere sau pete, existente deja, să își schimbe culoarea.”

Simțeam că mă sufoc, n-aveam aer deloc!

6. „M-am chinuit să respir în ultimul trimestru. Bebelușul creștea, ocupa tot mai mult spatiu, simțeam că nu îmi rămâne suficient loc nici macar pentru o gura de aer.”

7. „Nici prin gând nu mi-ar fi trecut că o să ajung să caut pe Google hemoroizi versus prolaps rectal.”

8. „Flatulență vaginală…cine s-ar fi gândit? Mă ridicam de la birou, iar aerul ieșea din mine cu o presiune fantastică, asupra căruia nu aveam niciun fel de control! Colegii mei erau destul de drăguți încât să-mi dea e înțeles că nu aud nimic, chiar dacă în tot biroul se auzise un zgomot de parcă aș fi expulzat un balon de aer din mine.”

9. „Gust de metal în gură. De altfel, acesta a fost și primul simptom de sarcină pe care l-am experimentat și care m-a „bântuit” și pe durata celor 9 luni.”

10. „Tuse cronica de sarcină. Este rară, dar apare că o consecință a relaxinei, un hormon peptidic secretat de ovare.”